Tech

Megint leállítják a Tesla Model 3 gyártását

Akárcsak februárban, áprilisban is leáll 4-5 napra a Tesla Model 3 gyártása a vállalat fremonti összeszerelő üzemében – tudta meg a BuzzFeed. Habár az autógyártó háza tájáról az elmúlt hetekben nem nagyon érkeztek pozitív hírek, a mostani leállás nem újabb problémát jelent, hanem tervezett és teljesen szokványos ügymenet, ami javítják az automatizálást, és felmérik, jó esetben pedig ki is küszöbölik a tömeggyártást hátráltató tényezőket.

A MODEL 3-RA SOKKAL NAGYOBB A KERESLET, MINT AMIRE A GYÁRTÓSOR JELENLEG KÉPES – Forrás: Tesla

Az első Tesla Model 3 még tavaly nyáron gurult le a gyártósorról, és a teljesen elektromos jármű egyaránt lenyűgözte a szaksajtót és a vásárlókat, azonban a cég azóta is küszködik a tömeggyártással, és a cégvezér Elon Musk hiába ígérte meg, hogy idén márciusra már heti 5000 példány fog kigördülni az összeszerelő üzemből, ezt a teljesítményt nem sikerült elérni. Jelenleg heti 2000 jármű elkészítésére képesek, de a cégvezér (ismét) ígéretet tett arra, hogy hamarosan megduplázzák ezt a számot.

A céldátum jelenleg június, és az év elején, illetve az áprilisban esedékes leállás pont azt a célt szolgálja, hogy a mérnökök olyan módosításokat hajtsanak végre a gyártósoron, ami lehetővé teszi, hogy a Tesla végre ki tudja szolgálni az autó iránt jelentkező egyébként igen magas igényeket.

A Model 3 a cég legkedvezőbb árú gépkocsija, az alapmodell 35 000 dollárnál kezdődik (~ 9 millió Ft), ami ugyan még mindig jelentős összeg, de az érdeklődés még így is felülmúlja a Tesla gyártókapacitását – amin muszáj lesz javítani a cégnek, hiszen az egész márka fennmaradása függ a Model 3 eladásaitól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik