Tech

Röhögni fog, ha meglátja mire bukkantunk Tajvanon

Idén a 24.hu csapata is részt vett a világ harmadik legnagyobb kütyüexpóján, a Computexen, ami minden évben Tajvanon, azon belül is az ország fővárosában, Tajpejben kap otthont. Maga a rendezvény kifejezetten izgalmas, emellett pedig a város is minden nap felfedezésre csábítja az embert. A hazatérés előtt engedtem is a kísértésnek, és az utolsó órákban a nyakamba vettem Tajpejt.

Peter Birkas (@geeklifemoments) által megosztott bejegyzés, Jún 7., 2018, időpont: 7:38 (PDT időzóna szerint)

Az ember persze nem megy haza ajándékok nélkül, így egy ponton a Ximen kerület felé vettem az irányt, ami kicsit olyan, mint a Váci utca Budapesten, csak sokkal nagyobb kiterjedésben, sokkal több üzlettel, továbbá van egy kis kínai piac beütése is az egész forgatagnak, hiszen tele vannak a helyek ilyen-olyan kacatokkal, és az aktuális trendeket majmoló tucatárukkal, a plüsstől, a telefontokon át a színes párnákig.

Jómagam imádom a szuperhősös mütyüröket és akciófigurákat, így minden olyan boltba és árushoz bekukkantok, ahol ilyesmit kínálnak.

Így volt ez Tajpejben is, ahol az egyik apró üzletben egy Vasember figurára lettem figyelmes. Igazi gagyi másolat, ami lenyúlta egy népszerű keleti játékgyártó dizánját, természetesen horribilis áron (499 tajvani dollár, ami nagyjából 5000 Ft), de nem is ez a legérdekesebb, hanem az, hogy a dobozt megfordítva magyar felirat fogadott: Bosszúállók – így ahogy írom, szépen, ékezettel.

MEGLEPETÉS! – Forrás: Birkás Péter / 24.hu

Hogy az Avengers magyar címe hogyan került a dobozra, az rejtély, hiszen ezek a cuccok nem jutnak el Magyarországra (én legalábbis soha nem találkoztam még velük a hazai boltokban és zsibvásárokon), viszont legalább bebizonyosodott a régi mondás, hogy a magyarok bizony tényleg mindenhol ott vannak – ha más nem, legalább egy játékutánzat dobozának felirataként.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik