Tech

Újra tarol a régi legenda

A 80-as évek legendás videojátékos masináit gyártó Atari nem is olyan régen hivatalosan is lerántotta a leplet a korábban Ataribox néven fejlesztett új otthoni játékgépükről, ami Atari VCS néven kerül majd forgalomba – ami újdonság, hogy már azt is tudjuk mikor (jövő nyáron), ráadásul már azt is tudjuk, hogy pontosan milyen hardvert rejt a gép, sőt a futtatható játékokról is kiderült ez-az.

Forrás: Atari

A gépen Ubuntu (Linux) operációs rendszer várja majd a felhasználókat, a burkolat alatt pedig egy Radeon R7 processzor, 32 GB-nyi háttértár és 4 GB DDR4 RAM kapott helyet. Bluetooth-on keresztül két kontroller csatlakoztatható a gépre, és a kornak megfelelően a masina az internetre is fel tud majd csatlakozni, sőt az alkotók szerint alapból képes lesz az online streamelésre és nem maradunk multi nélkül sem.

Ami a játékokat illeti, ezen a téren még mindig elég ködösen fogalmaz a gyártó. Egyelőre annyi biztos, hogy az Atari Vault keretén belül „több, mint 100 örökérvényű klasszikushoz” lesz hozzáférésünk, többek között olyan ősöreg programokhoz, mint a Pong, a Missile Command és a Crystal Castles.

Az Atari VCS ugyanakkor nemcsak a retro érzést hivatott kiszolgálni, hiszen az Atari állítólag egyre nagyobb számban ír alá megállapodásokat különböző független fejlesztőstúdiókkal, azaz a régi klasszikusok mellett újabb játékok is elérhetők lesznek a legendás konzol modern verzióján.

A gép a közösségi finanszírozós Indiegogón már előrendelhető, és az Atari VCS tarol, hiszen a leendő tulajdonosok egyetlen nap alatt a kitűzött célösszeg többszörösét dobták be a közösbe. A sikeresség zálogaként meghirdetett, valójában csak marketingcélokat szolgáló 100,000 dollár helyett a cikkünk írásának pillanatában már kétmilliónál is több gyűlt össze a projektre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik