Tech

Kiakadt az internet egy félkarú nőre

Május 23-án este tíz órakor az Electronic Arts lerántotta a leplet az október 19-én megjelenő Battlefield V-ről, ami a tavalyi Call of Duty WWII-höz hasonlóan visszatér a II. világháborúba. Az ősszel érkező lövöldözős játékhoz egy meglehetősen kaotikus, ugyanakkor látványos előzetes is érkezett, ami rengeteg embernél kicsapta a biztosítékot, méghozzá azért, mert a harcoló katonák között felbukkan egy nő, akinek ráadásul hiányzik az egyik keze, amit egy protézis helyettesít.

A trailer megjelenését követően az internet számos pontján fellángoltak az indulatok, és a magukat rajongónak tituláló játékosok hangzatos bejegyzésekben háborodtak fel, hogy milyen dolog már, hogy egy II. világháborús videojátékban nők tűnnek fel a csatatéren, mondván, hogy ezzel odaveszik a program hitelessége – ami egyrészt azért orbitális hülyeség, mert egy lövöldözős videojátékról beszélünk, másrészt azért, mert a valóságban tényleg rengeteg nő vette ki a részét a háborúból.

Dühös kommentek – Forrás: Kotaku

Persze vannak, akik nem állnak meg itt, és a fejlesztők szemére vetik azt is, hogy mit keres színesbőrű karakter a csatatéren (???), másoknak pedig az okoz feldolgozhatatlan problémát, hogy az említett, az akcentusa alapján brit női karakternek hiányzik az egyik keze,

amit egy nem korhű protézis helyettesít.

A Trump-érában újra erőre kapó, a történelmi hitelesség álcája mögé rejtett hímsovinizmus persze nemcsak azért röhejes, mert tényleg rengeteg nőről tudni, hogy komoly szerepet vállalt a II. világháborúban, de azért is, mert a hangoskodók egy olyan játék esetében beszélnek – tévesen – korhűségről, ahol lényegében végtelen a lőszer, sosem látott kísérleti fegyverek kerülnek a játékos kezébe, ráadásul a halálos lövések után rendre vissza lehet térni a pályákra harcolni.

Mindezektől függetlenül maga a Battlefield V kifejezetten ígéretes programnak tűnik: kapunk egyjátékos kampányt, visszatér a kooperatív és multiplayer mód, utóbbi esetében pedig ismét elérhetők lesznek olyan népszerű és klasszikus lehetőségek, mint a Conquest vagy az Operations, de ezek mellett számos újdonságokra is lehet számítani október 19-én, PC-n, PlayStation 4-en és Xbox One-on egyaránt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik