Mobil

Visszatér egy régi legenda

A 80-as évek legendás videojátékos masináit gyártó Atari ma nagy bejelentést tett, hiszen hivatalosan is lerántották a leplet a korábban Ataribox néven fejlesztett új otthoni játékgépükről, ami Atari VCS néven kerül majd forgalomba – hogy mikor, arról egyelőre nem szól a fáma, viszont a San Franciscói Game Developers Conference-re ellátogató újságírók végre élőben is láthatják majd a masinát.

Az Atari VCS-ről egyelőre nem sok konkrétumot tudni, a benne rejlő hardverről lényegében semmit, viszont a végleges külalak nem titok többé. Formájában az új gép a legendás Atari 2600 Video Computer Systemet idézi, és az kétségtelen, hogy a fekete/barna masina kifejezetten jól néz ki – sokkal szebb például, mint a PlayStation 4 vagy az Xbox One bármelyik verziója.

DIZÁJNBÓL JÁR A CSILLAGOS ÖTÖS – Forrás: Atari

Érdekesség még, hogy a gép mellé két kontroller érkezik: egy klasszikus, botkormányra emlékeztető joystick, illetve egy olyan vezérlő, ami leginkább egy Xbox-kontrollerre hasonlít. Bár a cég a hivatalos közleményében semmit nem árult el arról, milyen játékok érkeznek az Atari VCS-hez, a kiegészítőkből arra következtetünk, hogy a retro játékok mellett újabb programok futtatására is alkalmas lesz.

Az Atari a dizájn és a perifériák bemutatása mellett továbbá arra is kitért, hogy az új eszköz megváltoztatja, hogyan használjuk majd a tévénket a jövőben, de azt már nem fejtették ki, hogy ez alatt pontosan mire gondolnak. A további meglepetéseket nyilvánvalóan a GDC-re tartogatják, ahol az is ki fog derülni, hogy mikor indul majd az előrendelés.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik