Tech

Gyerekként megőrültünk volna ezekért a cipőkért

Aki a 90-es években volt kölyök, az jó eséllyel emlékszik arra, hogy a rendszerváltás követően hazánkba is eljutottak a nyugati játékkonzolok, például a Super Nintendo Entertainment System (röviden: SNES) és a SEGA Mega Drive. Utóbbi gép egyik legsikeresebb játéka volt a több részt megélt Sonic the Hedgehog, amiben a szupergyors kék sünivel kellett legyőzni a mindenféle szörnyű gépeket gyártó Dr. Eggmant.

Húsz éve nem játszottunk ilyen jót a világ leghíresebb sünijével
A legújabb Sonic olyan nosztalgiabomba, hogy már-már könnyeket csalt a szemünkbe.

Ezt az időszakot eleveníti fel a Puma két legújabb cipője, amik a legendás videojáték alapján készültek, lábbeliként gondolva újra Sonic és Dr. Eggman karakterét. A PUMA x SEGA RS-0 Sonics névre hallgató csuka a híres sündisznót idézi meg a kék bundát imitáló külsejével, illetve a klasszikus videojáték első pályáját (Green Hill Zone) idéző sárga és zöld betétekkel, illetve az oldalán látható arany gyűrűkkel.

Forrás: Puma

A másik páros PUMA x SEGA RS-0 Dr. Eggmans névre hallgat, és a cipő a kissé pufók doktor felsőtestéhez igazodva vörösben pompázik, szintén a pályák egyes szakaszait idéző sárga-fekete műanyag részekkel, illetve a Sonic legnagyobb ellenfelére jellemző ikonokkal díszítve.

Forrás: Puma

Habár az mindenképpen dicséretes, hogy a Puma tisztelegni igyekszik a ma is népszerű videojáték-sorozat előtt, ám huszonöt éve, gyerekként hiába őrültünk volna meg ezekért a cipőkért, jó eséllyel ma már nagyon kevés olyan felnőtt akad, aki pusztán nosztalgiából lecsapna ezekre a 130 dollárért (~ 34 000 Ft) vesztegetett, amúgy nem kifejezetten szép (de inkább csúnya) lábbelikre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik