Tech

Öt éve kapható, de még mindig viszik, mint a cukrot

95 milliónál is több példányt értékesítettek a 2013 óta kapható GTA V-ből – derült ki a videojátékot kiadó Take-Two legutóbbi, befektetőknek szánt beszámolójából. A Grand Theft Auto V eredetileg 2013 szeptemberében jelent meg PlayStation 3-ra és Xbox 360-ra, majd egy évvel később PlayStation 4-re és Xbox One-ra, végül 2015 tavaszán PC-re.

A példátlan siker és eladási eredmény egyrészt annak köszönhető, hogy a program fokozatosan vált elérhetővé az említett platformokon, de hatalmas szerepe volt benne a GTA Online névre keresztelt többszereplős módnak is, amit rendszeresen új tartalommal bővít a fejlesztő Rockstar Games, és a játék ezen része az, aminek hála a GTA V még közel öt évvel az eredeti megjelenést követően is úgy viszik, mint a cukrot – a játék még manapság is annyira jól fogy, hogy rendszeresen visszakerül az eladási listákra.

A 95 millió példány elképesztően soknak számít a játékiparban,

még a hagyományosan jól teljesítő Call of Duty epizódokból sem fogy ennyi, nem véletlen hát, hogy a GTA V minden idők egyik legjövedelmezőbb programja. Szakértői becslések szerint a játék 2013 óta nagyjából 6 milliárd dollárt, azaz 1500 milliárd (1500 000 000 000) forint bevételt termelt, amivel messze túlmutat olyan hollywoodi nagyágyúkon, mint a Star Wars-filmek vagy az Elfújta a szél – mindkettő bevétele nagyjából 3 milliárd dolláron áll, utóbbinál persze az inflációt is figyelembe véve.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik