Tech

Eltolták az orosz apokalipszist

Mégsem jelenik meg idén a Metro: Exodus című videojáték – jelentette be a kiadásért felelős THQ Nordic. Az Exodus az ukrajnai 4A Games Metro-játéksorozatának harmadik része, ami Dmitry Glukhovsky azonos című regényeit dolgozta át játék formába.

Glukhovsky 2005-ben jelentette meg az atomháború után játszódó posztapokaliptikus regényét, a Metro 2033-at, ami nem festett túl szívmelengető képet a jövőről. A nemzetközi sikereket is arató fikcióban a nukleáris pusztítást túlélő emberek mindennapjainak lehettünk tanúi, akik a

moszkvai metróban tengetik a meglehetősen kilátástalan életüket.

A magyarul is megjelent regényhez folytatások is készültek, illetve videojátékok is feldolgozták Glukhovsky írásait, méghozzá Metro 2033 és Metro: The Last Light címmel. Az orosz szerző legutóbb 2015-ben bővítette az általa kitalált alternatív történelmet, méghozzá Metro 2035 címmel, és ebből a kötetből táplálkozik a Metro: Exodus, ami ezúttal is egy belső nézetes lövöldözős videojáték lesz – kipróbálni viszont csak valamikor 2019 első negyedévében lesz lehetőségünk.

A PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra egyaránt megjelenő játékban a főszereplőnk végleg elhagyja a romokban álló Moszkvát, és a Spartan Rangers csapathoz csatlakozva indul el kelet felé, egy jobb világ reményében. A fejlesztők ígérete szerint a ránk váró történetben fontos szerep jut majd a Volga folyónak, illetve az előzetesben felbukkanó Aurora névre hallgató gőzmozdonynak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik