Tech

Semmi meglepő nincs az LG legújabb csúcsmobiljában

Az elmúlt évek során nem igazán láttunk olyan LG csúcsmobilt, amin nagyon megdöbbentünk volna, és ez most sincs másként a frissen bejelentett “LG G7 ThinkQ-val”, ami a G-széria legújabb tagja. Persze ebben közrejátszik az is, hogy az elmúlt hetekben gyakorlatilag már minden kiszivárgott a telefonról. A dél-koreai gyártónak bizony nehéz dolguk van, fel kell venniük a versenyt a Samsung Galaxy S9-cel, az iPhone-okkal, és a nemsokára érkező OnePlus 6-tal is. Mindeközben az okostelefonok eladásai számai csökkennek, az LG pedig egyáltalán nincs a top cégek közt eladások tekintetében a többiekhez képest.

Fotó: LG

Az első hands-on tesztek nem túl pozitívak, bár egyébként egy korrektnek tűnő mobilról van szó, de több szakújságíró beszámolója szerint is elmarad az a bizonyos „hűha faktor”. A 6,1 hüvelykes kijelző nem OLED, hanem IPS LCD panel, amivel kapcsolatban a cég közleményben már pár hete meglebegtette, hogy maximális fényereje 1000 nit is lehet, vagyis az okostelefonok jelenlegi piacán ezen készülék képernyője biztosítja a legnagyobb fényerőt.

A dél-koreaiak is ott kullognak azon gyártók sorában, akik másolják az iPhone X kamerakivágását, az úgynevezett notchot, de kicsit másképp. Az új, testreszabható másodlagos kijelző az előlap felső sávjában biztosít további helyet az értesítések számára. Ennek köszönhetően ezek nem foglalnak el feleslegesen helyet a főképernyőn. A hagyományos megjelenést kedvelők tetszés szerint kikapcsolhatják a másodlagos kijelzőt, vagy akár különféle színeket is választhatnak hozzá, melyek egyedivé teszik a felhasználói élményt.

Fotó: LG

A V30S-hez hasonlóan ezt is felszerelték a dél-koreai gyártó saját fejlesztésű, mesterséges intelligencián alapuló ThinkQ virtuális asszisztensével, ami a készülék oldalán helyet kapó dedikált gombbal aktiválható. Egyébként  G7 modell emiatt kapta meg a “G7 ThinkQ” teljes nevet is, utalva arra, hogy a cég nagy szerepet szán készülékében az intelligens megoldásoknak.

Kapott a csúcsmobiloknál már alapnak tekinthető hátlapi dupla kamerarendszert, ami mellé mesterséges intelligenciával turbózott szoftver tartozik, ez segít a beállításokat adott jelenethez igazítani a minél jobb képminőség érdekében. A kijelző megjelenítéshez is lesz egy automatikus mód, ami önműködően elemzi és azonosítja, hogy milyen tartalom (videó, fotó, játék vagy weboldal) jelenik meg a képernyőn, ez alapján pedig optimalizálja a kijelzőbeállításokat, miközben csökkenti az energiafelhasználást.

Árat egyelőre nem jelentett be a cég, de vélhetően a tavaly megjelent G6 árkategóriájában mozognak továbbra is, ami a Galaxy S9-nél megfizethetőbb árcímkét jelent.

LG G7 SPECIFIKÁCIÓK

  • Kijelző: 6,1 hüvelykes LCD panel, 3120 x 1440 pixel felbontás, 563 ppi pixelsűrűség
  • Processzor: nyolcmagos Snapdragon 845, 2.8 GHz
  • RAM/ROM: 4 GB/ 64 GB
  • Hátlapi kamera: két darab 16 megapixeles kamera (f/1.6; f/1.9)
  • Előlapi kamera:  8 megapixel (f/1.9)
  • Akkumulátor: 3000 mAh
  • Vízállóság: IP68
  • Operációs rendszer: Android 8.0 Oreo

Ajánlott videó

Olvasói sztorik