Tech

Rá sem ismer majd a Messengerre, úgy átalakítják Zuckerbergék

A Facebook az utóbbi évek során rengeteg új fejlesztést és funkciót pakolt Messenger nevű csevegőjébe, kezdve a játékokon át a 24 óra után eltűnő napi történetekig. Nem meglepő, hogy minden ilyen alkalommal mormogni kezdtek a felhasználók, hiszen az app fő célja egyetlen dolog: hogy kommunikálhassanak egymással az emberek. A platform fejlesztéséért felelős elnöke, David Marcus januárban hintette el, hogy ez ellen idén tenni fognak valamit.

A Facebook kedden induló kétnapos fejlesztői konferenciáján, az F8-on Zuckerberg ismét felemlegette a témát, és most már konkrétumokat is említettek erre vonatkozóan.

Forrás: Facebook

Természetesen nem a már létező funkciókat vezetik ki, helyette egy letisztultabb dizájn jön, aminek az lesz az ára, hogy pár kevésbé használt fejlesztést több lépésen keresztül érhetünk majd el.

Ahogy a konferencián mutatott terveken is látható, hogy valóban átláthatóbb lesz az egész rendszer: az alsó navigációs sávra mindössze három gomb kerül, és a főablak egyre inkább kezd hasonlítani a Messenger Lite-ra. Továbbá egy sötét mód is érkezik, amivel a csevegő feketévé válik.

Forrás: AFP

Ahogy az Instagramon, úgy a Messengerbe is jönnek a kiterjesztett valóságos szűrők, a csevegő is megkapja az AR Camera Effects támogatását. Zuckerberg a funkciót úgy prezentálta, hogy megmutatta, miként fest digitális nyuszifülekkel.

A Facebook meg akarja változtatni a szinglik életét
Kezdetét vette a cég idei fejlesztői konferenciája.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik