Tech

Teljesen átalakul a Facebook Messenger, de most jó irányba

Egyszerűsítik a csevegőapp felületet, mert már a fejlesztők szerint is túl zsúfolt a rengeteg funkció miatt.

A Facebook az utóbbi évek során rengeteg új fejlesztést és funkciót pakolt Messenger nevű csevegőjébe, kezdve a játékokon át a 24 óra után eltűnő napi történetekig. Nem meglepő, hogy minden ilyen alkalommal mormogni kezdtek a felhasználók, hiszen az app fő célja egyetlen dolog: hogy kommunikálhassanak egymással az emberek. Úgy tűnik, ezt végre a cég is felismerte.

A Messenger fejlesztéséért felelős elnöke, David Marcus egy posztban jelentette be, hogy idén is nagy változások jönnek a csevegőbe. A bejegyzésben ő maga is bevallja, hogy rövid idő leforgása alatt annyi funkcióval bővítették az alkalmazást, hogy az már zsúfolttá vált, ezért egyszerűsítik a felületet.

Persze nem a már létező funkciókat vezetik ki, helyette egy letisztultabb dizájn jön, aminek az lesz az ára, hogy pár kevésbé használt fejlesztést több lépésen keresztül érhetünk majd el.

A vezér sok számot is említett. 2017 során a Messengerben:

  • több mint 1,3 milliárd felhasználó üzengetett aktívan havonta
  • 200 ezer bot vált használhatóvá
  • 5000 milliárd emojit és 18 milliárd gifet küldtek egymásnak az emberek
  • 17 milliárd videochatet bonyolítottak le, kétszer annyit, mint 2016-ban

A jövőre nézve Marcus azt jósolja, hogy a vizuális csevegőelemek népszerűsége hatalmasat fog robbanni 2018-ban: az emberek videókat, képeket, GIF-eket, és matricákat fognak használni szinte minden beszélgetésben, még a munkahelyi beszélgetésekben is több lehet az emoji, ez a trend pedig nemcsak a Facebook csevegőjében lesz megfigyelhető, hanem az egész ipart jellemzi.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik