Tech

Éveket kell várnunk az új GTA-ra

Ha van játéksorozat, amit mindenki ismer, az mindenképpen a Grand Theft Auto-széria, amiből 2013-ban jelent meg a legutóbbi epizód, a GTA V, méghozzá Xbox 360-ra és PlayStation 3-ra. A programot később kiadták a legújabb konzolokra, Xbox One-ra és PS4-re is (2014), majd 2015-ben végre megérkezett a PC-s verzió. Ha viszont valaki azt gondolná, hogy ennyi idő után ideje lenne egy friss résznek, az bizony csalódni fog, ugyanis a legújabb pletykák szerint

a GTA következő része nem igen jelenik meg 2022 előtt.

Az információt a The Know YouTube csatorna hintette el, akiknek állításuk szerint egy belsős forrás árult el fejlesztési információkat. Amit tudni lehet a játékról, hogy a Rockstar már dolgozik a folytatáson, méghozzá Project Americas kódnéven, ami az informátor szerint többek között arra utal, hogy lehetőség lesz utazni az Észak- és Dél-Amerikai kontinens között.

A fő helyszín ugyanakkor a sokak által imádott Vice City lesz, ami Miami megfelelője a GTA-univerzumban, és 2002-ben már otthont adott egy ikonikus epizódnak, ami mindmáig a sorozat egyik legjobb része. Habár a kiszivárgott információk erre nem térnek ki, van rá esély, hogy a Grand Theft Auto következő része ismét a 80-as években fog játszódni, ráadásul az sincs kizárva, hogy női főszereplőt kapjunk – utóbbival kapcsolatban ugyanakkor a forrás is kiemelte, hogy ez még egyáltalán nem biztos.

A PLETYKA SZERINT ISMÉT VICE CITY LEHET A FŐ HELYSZÍN – Forrás: Rockstar Games

Mindez persze csak pletyka, amennyiben viszont az információknak van valóságalapja, akkor ebben az évtizedben már tényleg nem kapunk új GTA-részt, és a 2022-es dátum felvet egy olyan kérdést is, hogy az új rész vajon milyen platformokra fog megjelenni? Jelenleg az Xbox One és a PlayStation 4 az aktuális gépek, de simán elképzelhető, hogy négy év múlva már egy új konzolgeneráción fogunk játszani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik