Tech

Megállíthatatlan a Netflix

Egyre több konkurenssel kell szembenéznie, de a Netflix sikere így is töretlennek tűnik. Erre utal legalábbis a streamelős szolgáltatás negyedéves jelentése, ami szerint újabb 8,3 millió előfizetővel tudták növelni a már meglévő bázisukat. A siker mértékét az is jelzi, hogy ez a legnagyobb negyedéves növekedés a cég történetében, egyben 18%-kal több, mint a tavalyi év hasonló időszakának 7,05 millió új előfizetője.

A Magyarországon is elérhető filmes/sorozatos szolgáltatás jelenleg 110 milliónál is több aktív előfizetővel rendelkezik világszerte,

és ebből 52 millió felhasználó él az Egyesül Államokban. A jelentős növekedésben fontos szerepet játszott a Will Smith főszereplésével készült urban fantasy, a Bright, ami a kritikusokat ugyan nem nyűgözte le, de így is a Netflix legnézettebb tartalma, és a siker megerősítette a vezetőséget abban, hogy még több pénzt invesztáljanak az eredeti, legálisan csak náluk elérhető tartalmakba.

A Bright folytatása például már zöld lámpát kapott, de biztosan várható a szintén jelentős sikert arató The Punisher képregényadaptáció és a David Fincher nevével fémjelzett Mindhunter második évada is.

A cég ugyanakkor azt sem titkolta el, hogy „lenyelték” azt a 39 millió dollárnyi veszteséget, amit olyan tartalmakba fektettek, amik végül sosem kerülnek be a Netflix kínálatába. A cég közleménye ugyan nem említ név szerint senkit, de ez az összeg olyan filmekre/sorozatokra vonatkozik, amik a zaklatási botrányba keveredett Kevin Spaceyhez és Danny Mastersonhoz köthetők.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik