Tech

Tovább tarol a kegyetlen sorozatgyilkos

A Quantic Dream 2010-ben jelentette meg PlayStation 3-ra a Heavy Rain című videojátékát, amiben több karakter szemszögéből, a szereplőket párhuzamosan irányítva nyomozhattunk egy kegyetlen sorozatgyilkos után, aki egészen brutális módon, esővízbe fullasztva végez az áldozataival.

A francia fejlesztőcsapat játéka egyrészt nagyon erős történettel, többféle befejezéssel operált, emellé az első olyan program volt, ami igazán jól használta ki a DualShock kontrollerek mozgásérzékelős funkcióját, nem mellesleg elképesztően jól nézett ki. A Heavy Rain-t ráadásul a kritikusok és a játékosok is imádták,

mind a mai napig a PS3 egyik legjobb játékaként tartják számon.

Az viszont még ennek fényében is kifejezetten érdekes, hogy a játék még nyolc év elteltével is elképesztően népszerű, és folyamatosan nőnek a program eladásai. Ebben persze közrejátszik, hogy a Heavy Rain-ből 2016-ban készült PlayStation 4-es változat is, de még így is egészen megdöbbentő, hogy csupán az elmúlt fél évben közel egymillió példány fogyott belőle.

A jelentős növekedésre a PushSquare figyelt fel: a játék eladásai tavaly júniusban még 4,5 millió eladott példánynál tartottak, a Quantic Dream legfrissebb adatai viszont már 5,3 millióról számolnak be, ami tényleg egészen kiváló egy ilyen idős játéktól, arról nem is beszélve, hogy egy olyan címről van szó, ami kizárólag PS3-ra és PS4-re érhető el.

Jön a Szárnyas fejvadász és a Westworld szerelemgyereke
A Detroit: Become Human miatt már nem bánnánk, ha 2018 lenne!

A fejlesztők következő nagy dobása pedig idén érkezik, Detroit: Become Human címmel. A játék nem kevesebb, mint 36 millió dollárból készült, a megjelenés valamikor tavasszal várható, és mióta Párizsban kipróbáltuk, mi is nagyon várjuk, hogy végigjátszhassuk a történetet, amit leginkább a Szárnyas fejvadász és a Westworld szerelemgyerekeként lehetne jellemezni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik