Tech

Az Apple hibájából torrentezhető az új Thor

Még egy hónap van hátra, mire hivatalosan megjelenik a tavaly bemutatott Thor: Ragnarök DVD-, Blu-Ray- és a különböző szolgáltatásokból letölthető digitális verziója, de a Marvel legutóbbi filmje már most fenn van a legnagyobb torrent oldalakon, ráadásul nem kamerás, hanem abszolút élvezhető HD-minőségben.

Végre egy vicces Thor-film!
Thor méltatlan gyermeke volt eddig a Marvel-univerzumnak, ugyan a Bosszúállókkal működtek kalandjai, de önálló filmjei csapnivalóak voltak, mostanáig. Thor: Ragnarök kritika.

A csavar a dologban az, hogy ezúttal nem hackerek jutottak hozzá jóval a megjelenés előtt a forráshoz, hanem az Apple által üzemeltetett iTunes rendszerében jelentkezett olyan hiba, ami idő előtt elérhetővé tette a HD-verziót, ami természetesen együtt járt azzal is, hogy a film azonnal felbukkant a különböző fájlmegosztó oldalak „kínálatában”.

A Torrentfreak információ szerint (ami egy azóta törölt Reddit-posztból származik) több felhasználóval is megtörtént, hogy a Vudu szolgáltatásban előrendelt Thor: Ragnarök felbukkant a vásárlók iTunes könyvtárában, ezzel letölthetővé és nézhetővé vált.

Bár a hiba egyértelműen az Apple rendszerében volt, a teljes képhez érdemes tudni, hogy a Disney tulajdonában van a Movies Everywhere szolgáltatás, amiben a felhasználók összeköthetik a Vudu, iTunes, Amazon és Google Play fiókjaikat. A rendszer ezután lehetővé teszi, hogy az egyik szolgáltatásban megvásárolt film elérhető legyen a többi platformon is – ennek a funkciónak köszönhető, hogy a Vudu-ban megvásárolt Thor teljesen váratlanul felbukkant az iTunes könyvtárakban is.

Arról egyelőre nincsenek hivatalos információk, hogy az idő előtti megjelenést pontosan milyen hiba okozta, de ezt követően nem lennénk meglepődve, ha a Disney tulajdonában lévő Marvel már jóval az eredetileg tervezett dátum előtt piacra dobná a Thor: Ragnarök lakossági verzióját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik