Tech

Itt a napszemüveg, ami egyből posztolja a Facebookra, amit látunk

Páran még biztos emlékeznek a Snapchat által megalkotott Spectaclesre, ami a nyáron még tökéletes fesztiválszemüvegnek tűnt, aztán hatalmas bukás lett belőle, nagyjából 40 milliós dolláros veszteséget okozva a gyártójának. A mindössze 30 másodpercet rögzítő, kör alakú videókkal operáló, és csak a Snapchattel kompatibilis kütyü nem véletlenül tűnt el a süllyesztőben, viszont ez nem azt jelenti,

hogy mások nem látnak lehetőséget a koncepcióban.

Így volt ezzel az elektromos gördeszkáiról ismert Acton is, akik most előrukkoltak az ACE Eyewear névre keresztelt termékükkel, ami egy elég méretes napszemüveg (de legalább nem olyan idétlen, mint a Spectacles), méghozzá beépített kamerával, ami 8 megapixeles fotók, illetve HD videók rögzítésére képes.

Forrás: Acton

A kamera 120 fokos szögben rögzít, a felvétel a keret bal felső sarkában lévő gomb lenyomásával indítható el, az elkészített képeket pedig a szemüveg mellé járó applikáció segítségével azonnal posztolhatjuk a Facebookra, az Instagramra vagy akár a YouTube-ra, és természetesen adott a lehetőség, hogy élőben közvetítsük a látottakat a közösségi médiába.

A beépített akkumulátor másfél órányi felvételt biztosít, standy módban viszont akár három és fél napig is bírja egyetlen töltéssel. A napszemüveg emellett por- és vízálló, ráadásul rendelkezik 4 GB beépített memóriával, ahová a maximum negyven perces videókat tudjuk lementeni. Az ACE jelenleg az eredeti 199 dolláros ár feléért rendelhető elő, és a gyártó ígérete szerint áprilisban postázzák az első példányokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik