Tech

Mozit csinál a nappaliból az LG új projektora

Január 9-én veszi kezdetét a világ legnagyobb technológiai seregszemléje, a CES, de az LG nem várta meg az esemény indulását, már most leleplezte az egyik legújabb termékét, ami egy olyan otthoni projektor, ami 4K-s felbontásra is képes, méghozzá 150 col (381 cm) képátmérőn, HDR 10 támogatással.

Forrás: LG

A HU80KA névre keresztelt eszköz lényegében egy fekete, fogantyúval felszerelt doboz, ami a földre helyezve, vagy a plafonra szerelve képes a falra vetíteni az akár 3840×2160 pixeles képet, továbbá rendelkezik két beépített 7 wattos hangszóróval, optikai hangkimenettel, HDMI-vel és Bluetooth-szal, illetve találhatunk rajta USB-t a különböző háttértárak csatlakoztatásához, sőt

akár egeret és billentyűzetet is köthetünk rá.

A projektor ráadásul az LG jól bevált operációs rendszerével, az előre telepített WebOS-sel érkezik, ami többek között azt is jelenti, hogy a készüléken már a kicsomagoláskor ott lesznek az olyan népszerű streamelős szolgáltatások, mint a Netflix vagy az HBO GO.

A képminőség szempontjából nemcsak a 4K fontos, de az LG ígérete szerint a HU80KA nem kevesebb, mint 2500 lumen kibocsátására képes, ami rendkívül magas „fénymennyiséget” jelent, azaz a projektor tényleg képes lehet a magas dinamikatartományú (HDR) tartalmak normális megjelenítésére.

DE MI AZ A HDR?

A HDR-t (High Dynamic Range) is támogató tévéknél a hagyományosnál nagyobb dinamikatartomány érhető el, sőt az átlagnál jobb részletesség is megjeleníthető. Egy hagyományos és egy HDR felvétel között a különbség az, hogy a HDR-es tartalomnál több részlet látszik a különösen sötét és a különösen világos részeken, így a kép egy normál felvételnél jóval színgazdagabbnak és természetesebbnek hat.

A készülék áráról még nincs hivatalos információ, ám hiába nevezik az új projektort „elérhető, de prémium terméknek”, szinte biztos, hogy 2000 dollár alatt nem lehet majd hozzájutni, ami magyar forintba átszámolva, megfejelve az áruforgalmi adóval, minimum 700 000-es tételt jelent, de inkább többet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik