Tech

Az Instagram-cicák álma lenne az Amazon okostükre

Aki előszeretettel rendel ruhákat webshopokból, bizonyára sokszor futott bele abba a problémába, hogy nehezen tudta eldönteni, a valóságban jól fog-e állni rajta a megrendelt termék, vagy mennyire fog passzolni adott alkalomhoz.

Az Amazon valószínűleg nem szeretne emiatt elesni vásárlóktól, erről árulkodik az, hogy olyan tükörre nyújtott be szabadalmi kérvényt, amibe belenézve rögtön magunkon láthatnánk az egyes darabokat, mintha tényleg rajtunk lennének. Sőt, kiválaszthatnánk azt is, hogy milyen helyszínen és alkalomból viselnénk, ehhez igazítaná az eszköz a háttérben megjelenő környezetet.

Valahogy hasonlóan, mint a Spinédzserekben.

Az amerikai szabványügyi hivatalnak (USPTO) benyújtott tervek szerint a tükör úgynevezett összemosott valóságot kínálna: felülete részben tükrözné a test valóságos tükörképet, amire a virtuális ruhát kamerák és projektorok  segítségével húzná rá, miután beszkennelte az előtte ember álló testét.

Forrás: USPTO

Persze érdemes szem előtt tartani, hogy nem minden szabadalomból és őrült ötletből válik valódi termék. Több jel is utal viszont az Amazon komolyabb szándékaira, hiszen a cég tavaly vásárolta fel a mesterséges intelligenciával és gépi látással foglalkozó Body Labset, akik olyan megoldást fejlesztenek, ami képes mozgásban lévő emberi testről 3D-s modellt készíteni, majd arra virtuális ruházatot húzni.

Nem mellékes az sem, hogy a kereskedőóriás régóta próbál teret nyerni a divatiparban, saját ruhamárkával is rendelkezik, illetve egy olyan algoritmust fejleszt, ami az Instagramot uraló divattrendek alapján tervez újabb ruhadarabokat.

(Kiemelt kép: ThinkStock)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik