Tech

Összehajtható iPhone-on dolgozhat az Apple

Ugyan az okostelefonok hardverei egyre gyorsabbak, kialakításuk strapabíróbb, a széltől szélig nyúló kijelzők pedig minél vékonyabb kávákat követelnek, dizájn terén még mindig tégla, vagy tepsi formájú készülékek közül választhatunk.

Az eddigi híresztelések szerint a dél-koreai Samsung már másik irányba tapogatózik egy összehajtható mobilon dolgozva, és hasonlóban gondolkodik az Apple is.

A The Korea Investor forrásai szerint az almás cég egy összehajtható iPhone prototípusával kísérletezik, amihez valószínűleg az LG fogja legyártani a szükséges komponenseket. Az LG Display összehajtható OLED panelt, míg az LG Innotek hajlékony áramköröket szolgáltathat számukra. Valószínűleg azért nem a Samsung Displayre bízhatták a feladatot, mert ezáltal a fejlesztési titkok a konkurenshez szivároghatnak.

A kijelzők gyártása viszont csak 2020-ban kezdődhet meg a források szerint, így valószínűleg pár évet még várnunk kell a mobilra, ha valódi termék lesz belőle.

Jövőre érkezhet az első hajlítható kijelzős Samsung mobil
A Samsung még az új iPhone bejelentése előtt lengette be a 2018-as terveit.

Mondani sem kell, hogy ezeket a pletykákat egyáltalán nem kell készpénznek venni, hiszen még azt sem tudjuk, hogy az összehajtható mobilok jelentik-e a következő nagy dobást, erre leghamarabb a Samsung adhatja meg a választ, akik már jövőre bemutathatják első ilyen készüléküket.

A mobilgyártók aktívan keresik a továbblépési lehetőséget, de a moduláris koncepción alapuló telefonok kudarca azt mutatja, hogy rendkívül nehéz a vásárlókkal bármilyen merőben új megoldást elfogadtatni. A Project Ara bedőlése, az LG G5 sikertelensége jelzi, hogy elsőként tesztelni kell a piacot és apránként behozni az új elemeket. A Samsung pontosan így tett az Galaxy edge modellek kijelzőjével (de említhetnénk az LG Flex szériát is), ami azóta iparági szabvánnyá vált.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik