Mobil

Jövőre érkezhet az első hajlítható kijelzős Samsung mobil

Habár szeptember 12. minden szempontból az Apple-ről és az új iPhone-ról szólt, de azért a Samsung is igyekezett egy kis rivaldafényt szerezni magának, méghozzá azzal, hogy a Samsung mobilos üzletágának elnöke egy interjúban kijelentette, hogy 2018-ra tervezik az első olyan készülékük piacra dobását, aminek a kijelzője hajlítható lesz.

Dongdzsin Ko az Associated Press kérdésére válaszolva nyilatkozta, hogy a terveik szerint jövőre készülhet el az első kereskedelmi forgalomba szánt hajlított kijelzős készülék, viszont az elnök azt is sietett hozzátenni, hogy a termék csak akkor fog a vásárlók elé kerülni, ha sikerül megoldani minden technikai problémát, ami a fejlesztés közben felmerült.

A Samsung már 2013 óta kacérkodik a hajlítható kijelzők lehetőségével, a nagyobb szakkiállításokon rendre meg is jelent különféle prototípusokkal, viszont eddig nem sikerült olyan megoldással előállniuk, amit tömeggyártásba küldhettek volna. Ha minden a dél-koreai cég tervei szerint alakul, ez változhat meg 2018-ban, és ha ez megtörténik, akkor ez tényleg egy új korszakot nyithat a mobileszközök területén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik