Mobil

Ezért nincs a Google új mobiljain fülhallgató jack

google pixel 2
google pixel 2

Az Apple elsőként lépte meg tavaly, hogy okostelefonjáról eltüntette a 3,5 millis fülhallgató jacket, és csak egy szóval összegezték a döntést az iPhone 7 bemutatóján: bátorság. A Google nemrég bemutatott Pixel 2 és Pixel 2 XL mobiljaival hasonló a helyzet, a keresőóriás is megvált az aljzattól, weboldalukon most meg is válaszolták, hogy miért nem tartják fontosnak ezt a hardveres komponenst.

„A Pixel 2-n azért nincs fülhallgató jack, mert az USB-C típusú portok jobb audió minőséget és digitális élményt biztosítanak a káva nélküli jövő felé fordulva.” – írta a cég közösségi menedzsere egy support oldalon.

Új Pixel telefonjaival üzen hadat a Google az iPhone-nak
Korrekt csúcsmobilokkal indul neki az ősznek a Google.

Ugyan míg a cég a több hasznos kijelzőfelületet jelentő „káva nélküli jövővel” indokolja a lépést, a kisebbik Pixel 2 modell az elődökhöz hasonló formanyelvet követi. Érdemes megjegyezni, hogy ugyan a Samsung idei zászlósmodellje is bár vékony kereteket kapott, egyszerre van rajta fülhallgató jack és még vízálló is.

A Google egyébként azt tanácsolja a Pixel 2 tulajdonosoknak, hogy használják a készülék dobozában foglalt adaptert, amivel 3,5 millis fülhallgatókkal is használható a készülék, de a legjobb minőséget egy USB-C-s füles jelenti, vagy persze a nemrég bemutatott bluetoothos Pixel Buds.

Eddig csak a sci-fikben létezett a Google új fülhallgatója
A világ 40 nyelvét dughatjuk fülünkbe az új mobilokhoz tervezett új kiegészítővel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik