Tech

Meglepetés a Teslának: napenergia-tárolót kezd árulni az IKEA

Akár 70 százalékkal is csökkenthetik majd a háztartások a villanyszámlát az IKEA saját napenergia tárolására alkalmas rendszerével, ami még mindig jutányosabb áron lesz kapható, mint a Tesla Powerwall akkumulátorai.

Egyre komolyabban fordul a technológia felé az IKEA. Miután megírtuk, hogy saját fejlesztésű okosizzó-szettet kezdtek árulni, és hogy az Apple-lel közösen egy kiterjesztett valóságos appot is fejlesztenek, most a napenergia-tárolást tennék olcsóvá.

A svéd bútorgyártó bejelentette, hogy energiatárolásra alkalmas rendszereket kezdenek árusítani üzleteikben, de egyelőre csak az Egyesült Királyságban lesznek kaphatók a telepek, amiket a brit Solarcentury nevű cég gyárt. Napelempaneleket már 2013 óta árul a cég, a telepek jelentik az újdonságot.

Az IKEA hatalmas szerepet játszhat abban, hogy ez a megoldás szélesebb réteghez jusson el, igaz, nem lesz olcsó mulatság. A telepek bármilyen jelenleg piacon lévő  panellel működnek, de 3000 fonttól (kb. egymillió forint) egy telepet és elemet tartalmazó komplett csomagot kínál a bútorcég.

Ennek köszönhetően a vásárlók tárolni tudják az elemmel összegyűjtött, napból származó energiát, amit aztán arra használhatnak, amire szeretnének. Az IKEA elmondása szerint egy átlagos háztartás 70 százalékkal tudná csökkenteni a villanyszámlát ilyen módon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik