Videó

Zseniális videó: ilyen lenne az Apple-féle McDonald’s

Találó virál-videóban figurázzák ki az iPhone-ok, MacBookok és iPadek eltúlzott, fellegekben járó reklámjait. Mutatjuk a magyar feliratos változatot.

Azt talán még az is tudja, aki nincs otthon az Apple termékeinek világában, hogy az amerikai cég a nagyotmondás, a ködösítés, a marketingszagú mellébeszélés egyik legnagyobb királya. A termékeik sikere legalább annyira (vagy talán még jobban) köszönhető annak, hogy milyen körítéssel és hipszterkompatibilisre faragott kampánnyal vezetik fel őket, mint az eszközök saját előnyeinek.

Mert az iPhone ugyebár nem csak egy telefon, de életérzés, ahol még a készülékház legkisebb kanyarulatait is a tervezőcsapat gondos, hosszú évekig tartó kutatómunkája előzte meg, és a MacBookok billentyűzetei is épp a kékesfehérnek abban az árnyalatában világítanak, ami az évszázados felmérések szerint az emberi szem számára a legkényelmesebb és leginkább megnyugtató, és bla, bla, bla, valamint bla.

A BuzzFeed kreatív csapata erre a jelenségre reagált egy jól eltalált kisfilmmel, melynek magyarított verzióját a fejlécben, valamint erre a hivatkozásra kattintva lehet megnézni. Azt figurázták ki, milyen lenne a McDonald’s termékek reklámkampánya, ha azt az Apple stílusában forgatnák le. Nem lőjük le a poénokat, de mindegyik nagyon üt – innentől garantáljuk, hogy senki sem néz ugyanúgy egy szál sült krumplira, nuggetre, vagy egy Big Macre!

Legfrissebb videók
Olvasói sztorik