Tech

Így bolondozik a Google

Ha már lúd, legyen kövér - gondolhatták Google-éknál, mikor a Bolondok napjára készültek.

Nehéz olyan termékre mutatni a Google háza táján, amit ne hatna át április 1. szelleme – félrevezető hírek és újítások, megdöbbentő vallomások a programozóktól, belső villongások és háború. De lássuk sorba, mivel is szeretne minket jó kedvre deríteni a Google:

A technológiai híreket figyelemmel követők arra ébredhettek, hogy a Google Places-t a Google keresője adatfarmként jelölte meg, ezáltal megkapta hivatalosan is a spam besorolást, vagyis a keresések között már nem jelenik meg. A webspam csapat hangos ellenkezése ellenére az oldalakat hamar visszaállították. S míg az eredeti tudósítások is egészen furcsák voltak, a legtöbb olvasó inkább megdöbbenten állt az eset előtt.

A Google mindemellett számos álláslehetőséget is meghirdetett – nem tudni, hogy az előző botránnyal összefüggésben vagy sem -, természetesen viccből. Megvan a kereső azon funkciója, hogy gépelés közben megpróbálja kitalálni és befejezni a keresőkifejezésünket? Nos, pont ilyen keresőkifejezés-kitaláló embereket keresnek. Munkakövetelmény: a másodperc töredéke alatt néhány betűből kitalálni, hogy mit is szeretne keresni az adott felhasználó. Állítólag nem csak a meló nehéz, de fizetni is alig fizetnek.

A Google által tulajdonolt YouTube-ról pedig kiderült, hogy immáron 100 éve létezik, és ennek örömére készített egy összeállítást azokról a videókról, amik 1911-ben igazán vagánynak számítottak. (A vájtfülűek felfedezhetnek némi hasonlóságot manapság forgalomban lévő mémekkel is.)

A legjobbat pedig a végére tartogattuk: a Gmail Motion. A Google népszerű levelezési szolgáltatása kidobná az ablakon a billentyűzetet és egeret és mindent kizárólag testmozgással oldana meg, legyen szó egy levél megnyitásáról, megírásáról vagy elküldéséről.

AJÁNLOTT LINKEK:

További tech-bolondozások 2011. április elsejéről – angolul (TechCrunch)
A Google webspam csapat botránya részletesen – angolul (TechCrunch)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik