Tech

Irodai tréfák április 1-jére

Csak ma reggel jutott eszedbe, hogy ma van a Bolondok napja? Te sem bírod, de van néhány kolléga, akit még kevésbé? 10 tipp tőlünk Neked.

Alig vannak azok, akik külön készülnek a Bolondok napjára, viszont mégiscsak ez az a nap, ahol teljesen legálisan lehet szivatni a kollégákat, barátokat és családtagokat. Nyilván külön megédesíti a tréfát, ha a szóban forgó ismerőst nem kedveljük annyira. Lássunk tehát 10 klasszikus és modernebb csínytevést.

Beszédfelismerés
A feladat egy minél hivatalosabb értesítőt létrehozni, ha lehet, akkor a főnök pecsétjével ellátva, hogy az áldozatokban a gyanú fel se merüljön. Ebben értesítsük a kedves kollégákat arról, hogy egy adott készülék immáron képes a kimondott parancsok felismerésére, úgyhogy pélául az automatát már nem kell megnyomni, elég bedobni a pénzt és rákiabálni, hogy kávé. Pluszpontokért érdemes tippeket is írni és az egészet felvenni videóra.

Keresztbekapcsolás
Egy igazi klasszikus az egyszerű, de nagyszerű témaköréből. Nincs más dolgunk, csak az egymáshoz közel ülő kollégák telefonjaiban megcserélni a vezetéket, ami egész napos mókát garantál, ahogy egymásnak adogatják a kagylókat.

Öltözködési katasztrófa
Lehet egyéniben, de még jobb a végeredmény, ha az egész iroda egyetlen ember ellen szövetkezik és megbeszélik, hogy több ruhakölteményt magukkal hoznak és a munkanap során a lehető legtöbbször átöltöznek. Ha ez nem indítja be az elmezavart, akkor semmi.

Egérbaj
Szintúgy egy klasszikus. A görgős egerek korában elég volt kivenni a görgőt az egérből, manapság elég az infrát elég egy kis szigszalaggal lefedni, hogy működésképtelenné tegyük a munkaeszközt. Ha elég időnk van, akár bemászhatunk az egér szoftveres beállításaiba is és átállíthatjuk az érzékenységét vagy akár balkezesre is kapcsolhatjuk. Persze aki április 1-jén magára hagyja az egerét, az vessen magára.

Gemkapocsvadászat
A feladat egyszerű: feltűnés mentesen lemásolni néhány tucat (vagy száz) példányban egy gemkapcsot, majd a kapott produktumot visszarámolni a fénymásolóba. Mindennél viccesebb, ahogy az utánunk érkező kollégák próbálnak rájönni, hogy hogy a fenébe került egy gemkapocs a fénymásolatukra.

Foglalt a WC
Egy pár cipő, egy nadrág és némi újság mindennek kitömésére. Építsük fel a kis bábúnkat, ha lehet, akkor a belülről bezárt WC-fülkébe és a kollégákkal együtt próbáljunk rájönni, hogy melyik (adott esetben szabin lévő) munkatársnak lehet szorulása.

Kékhalál
Mindenki emlékszik a Windows kékhalálára, igaz? És a borzasztó érzésre, amivel az elveszett adatokra gondoltunk, ugye? Nos, irány a Google egy kékhalált ábrázoló képért, majd a kollégák gépén állítsuk be minél rövidebb várakozási idővel képernyővédőnek. A pánik garantált.

Hallod ezt?
Nem kell más csak egy diktafon, amire egy ismétlődő hangot veszünk fel – a horror kedvéért egy kis szívdobogást. Ezt bekapcsolva, de alig hallhatóan tegyük egy kolléga fiókjába, majd a hallod ezt? kérdésre magabiztosan válaszoljuk, hogy nem. Nem ér elnevetni.

Téves kapcsolás
Ismét némi hamisításra lesz szükség: nagyobb cégeknél biztos, hogy minden munkatárs asztalán vagy annak közelében van egy irodai mellékekkel ellátott telefonkönyv. A többit találjátok ki…

Csak vigyorogj
Ez a taktika persze csak azoknak jön be, akik híresen az iroda mókamesterei és már évek óta miatta szív mindenki április elsején. De ha magadat ilyennek tartod, a gonosz vigyort megfejelheted utaló hozzászólásokkal is. Hogy ízlik a kávé? Mész ma ebédelni?

AJÁNLOTT LINKEK:

Forrás – angolul (Mashable)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik