A pilótával akart emberkedni egy bewhiskyzett utas, ezért Görögország helyett Münchenben landolt az EasyJet gépe – videó

A nyaralását idő előtt megszakító brit férfi az utastársait is annyira idegesítette, hogy hangos tapsvihar kísérte azt, ahogy letessékelik a gépről.

Kifejezetten szörnyen kezdődhetett a nyaralása azoknak a Görögországba tartó turistáknak, akik a brit főváros második legnagyobb repteréről, a London–Gatwick repülőtérről indultak útnak még kedden az EasyJet U28235-ös számú járatával. A repülőgép fedélzetén ugyanis egy férfi annyira leitta magát, hogy először az utastársaival elegyedett szóváltásba kötekedő hangnemben, majd egy turbulencia okozta lökés után elindult a pilótafülke felé, hogy a szerinte bénázó pilótának személyesen is beolvasson. És amikor ez nem jött össze, akkor nekiállt a gép egyik ajtaját feszegetni.

Így az utasokkal teli Airbus A320-asnak a LADbible beszámolója szerint kényszerleszállást kellett végrehajtania félúton, Kosz szigete helyett Münchenben – úgy, hogy közben a magát kőkeményre ivó férfit a landolásig a többi utasnak kellett kordában tartania.

A balhéról az egyik utas egy videót is készített. A TikTokon egy nap leforgása alatt több mint 640 ezer lejátszást generáló felvétel a kényszerleszállás utáni pillanatokat örökítette meg. Azt, ahogy a gép egy egészen más viharba is belekeveredik, amikor az erősen bewhiskyzett férfi leszállítása az utastársai tapsviharában teljesedik ki.

@charlotte_keen1 Live emergnecy landing to munich #fyp #easyjet #travel ♬ original sound - Charlotte

A New York Post megkeresésére azóta a légitársaság is megerősítette az esetet. „Az EasyJet számára a biztonság a legfontosabb prioritás, ezért az utaskísérő személyzetünket arra képeztük ki, hogy minden helyzetet gyorsan és megfelelően értékeljenek, és ennek megfelelően cselekedjenek. Azért, hogy a járat és a többi utas biztonsága semmilyen körülmények között ne kerüljön veszélybe” – fogalmaz a vállalat közleménye, amiben a legutóbbi balhéra így reflektáltak:

Bár az ilyen incidensek ritkák, nagyon komolyan vesszük őket, és nem toleráljuk a bántalmazó vagy fenyegető viselkedést a fedélzeten.

A többi utas kálváriája azonban itt még nem ért véget, mivel a landolás és az ittas férfi eltávolítása után a nekik is le kellett szállniuk Münchenben, ahol a légitársaság biztosított számukra szállodai ellátást, és csak másnap folytathatták az útjukat.

De az EasyJet a közleményében természetesen ezért a kellemetlenségért is bocsánatot kért tőlük.