Szentesi Éva újabb műtéten van túl: „Az operáció most csak három és fél órás volt”

Ám azt nem tudja, honnan képes még erőt gyűjteni.

Néhány héttel ezelőtt kezdődött meg Szentesi Éva kezelése, aki harmadjára küzd meg a rákkal. Az író nemrég ismét a kórházból posztolt, bejegyzéséből pedig kiderült, hogy újabb műtét vár rá.

A kardosmargit.hu oldalra feltöltött, új írásából kiderült, hogy túl van a műtéten.

Az operáció most csak három és fél órás volt. Kiszedték a tályogot, a főorvos vágott a vastagbél egy szakaszából, ahol három megnagyobbodott nyirokcsomót talált. Sztóma. Ezúttal a másik oldalon, a vastagbelemnél. Azt mondják, visszahelyezik, ha végigcsináltam a kemót. Végigsírom a műtét másnapját. Nem tudom, hol van még tartalékom, miből fogok erőt meríteni.

Szentesi azt írja, utoljára csütörtökön evett, de az éhség és a szomj most mellékes.

„Vasárnap reggel bejön Magdika, a sztómaápoló, aki korábban is rengeteget segített. Megmutatja, hogyan kell kezelni az új sztómámat, ezúttal nem zokogok, csak rezignáltan bámulom a kitüremkedést a hasamon, jóformán farkasszemet nézek vele. Majd meglátogat apám és a gyerekkori barátnőm, akiknek a karjaiban zokogok. Aztán bejön Eszter barátnőm, hoz egy királylánymacskás lufit, azt mondja, ez olyan, mint én vagyok. Eszter felvidít csupán annyival, hogy leül mellém. A legbölcsebb embernek látom az egész világon.”

Kapcsolódó
Címkék: szentesi éva