Borderline szindrómával diagnosztizálták a Next Top Model Hungary egykori versenyzőjét

Hawa azt mondja, mára egészen megtanulta kezelni önmagát, de jelenleg is tanuló fázisban van a betegségét illetően.

Kouyaté Hawa Krisztina, a Next Top Model Hungary című műsor negyedik helyezettje nemrég a Tények Plusz stábjának adott interjút, melyben arról is beszélt, hogy körülbelül másfél évvel ezelőtt borderline szindrómával diagnosztizálták.

Mi az a borderline szindróma?

A borderline szindróma a személyiségzavarok egyik típusa, melyet érzelmileg labilis személyiségzavarnak is neveznek. Jellemző rá az indulatok kezelésének problémája, gyakran önmaga ellen fordított agresszió, krónikus üresség érzés, érzelmi változékonyság (jellemző módon a szélsőségek közötti ingadozás, gyakori hirtelen váltásokkal) – írja a Házipatika oldalán Dr. Iván Norbert.

Nagyon sok idő is, mire az ember ezt úgy ténylegesen megtanulja kezelni. Én úgy érzem, hogy már egy jó ideje próbálok ezzel foglalkozni, meg ténylegesen magamat is próbálom gyógyítani, meg nagyon sokat olvasok a témában. Így például amikor egyszer-egyszer elkattan valami, akkor tudom, hogy miért, és hogy hogyan kezeljem magamat, hogy nyugtassam magamat. Vagy így elvonom magamat a szituációból, ha valami felzaklat

– magyarázta a műsorban Hawa.

Úgy véli, mára egészen megtanulta kezelni önmagát, ám mint mondja, ez nehéz, és hosszú idő, amíg a betegséggel az ember megtanul együtt élni.

Úgy érzem, mindent megteszek annak érdekében, hogy minél jobban meg tudjam kezelni és megkönnyíteni az életemet ezzel kapcsolatban. Egy izgalmas útról beszélünk, az biztos, és hosszú lesz, de tényleg igyekszem mindent megtenni azért, hogy egyszerűen felvállalható legyek, és boldog

– tette hozzá.

Ami a modellkarrierjét illeti, a Next Top Model Hungary egykori versenyzője elárulta, hogy az elmúlt időszaban visszavett a modellmunkáiból, és inkább olyan felkéréseket fogad el, amelyek örömmel töltik el, vagy éppen kíváncsi az adott projektre – munkái mellett pedig a felsőfokú tanulmányaira szeretne koncentrálni szeptembertől, és önmagára is szeretne időt szánni, ugyanis jelenleg a betegségét illetően is tanuló fázisban van.