Szórakozás

Ezért viselt lila ruhát Katalin hercegné a wimbledoni döntőn

Karwai Tang / WireImage
Karwai Tang / WireImage
Ez volt a hercegné második nyilvános megjelenése az évben.

A rákbetegséggel küzdő Katalin hercegné vasárnap a helyszínen nézte meg a wimbledoni tenisztorna döntőjét lányával, Sarolta hercegnővel és húgával, Pippa Middletonnal.

A walesi hercegné annak a klubnak a védnöke, amely a wimbledoni teniszbajnokságot szervezi. Ezt a feladatot 2016-ban vette át a néhai II. Erzsébet királynőtől. Azóta minden évben viseli a tornán a szerepét jelképező masnis kitűzőt a klub hivatalos színeiben, lilában és sötétzöldben. Feltehetően ez inspirálta őt arra, hogy idén lila színű ruhát vegyen fel a döntőre.

A hercegné tavaly három meccsen vett részt Wimbledonban, és minden alkalommal zöldet viselt. Ettől függetlenül nem mindig a klub színeit viseli, olyan is előfordult már, hogy sárga, kék pöttyös vagy éppen babarózsaszín ruhát vett fel.

Katalin Erzsébet azon gyakorlatát is átvette, hogy élénk, vibráló színeket visel, hogy ezáltal könnyen kiszúrható legyen a tömegben.

A 9 éves Sarolta ezúttal egy kék pöttyös ruhában volt, ami akár az édesanyja szekrényéből is előkerülhetett volna, Katalin hercegnének ugyanis van egy nagyon hasonló ruhája.

Aaron Chown – WPA Pool / Getty Images

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik