Szórakozás

„Nem hiszi el az ember először” – Udvaros Dorottya felidézte, milyen volt együtt játszania a beteg Tompos Kátyával

Stúdió SkyFilm és Bielik István / 24.hu
Stúdió SkyFilm és Bielik István / 24.hu
Nagy tehetségnek tartotta kollégáját.

Néhány héttel ezelőtt a Fábián Juli Emlékalapítvány adta hírül a Facebookon, hogy Tompos Kátya a rák egy olyan ritka válfajában szenved, amire a legmegfelelőbb kezelés Magyarországon nem elérhető. A színésznő önerőből kezdett el egy kezelést, ennek ára viszont felemésztette az anyagi kereteit és tartalékait, illetve a barátai által korábban összegyűjtött összeget, így az alapítvány gyűjtést szervezett: ennek része volt május 25-én a „Szeretünk Kátya” címet viselő jótékonysági gála a Szegedi Nemzeti Színházban, melyen a fellépők mellett közel hétszázfős vendégsereg támogatta Tompost, összegyűjtve a külföldi kezelés finanszírozásához szükséges pénzösszeget.

Nemcsak erre a gyógykezelésre gyűlt össze, hanem lehet, hogy még egy olyan drágább kezelésre is, amiről nem is álmodtunk. Ez tényleg olyan, mintha az ország összefogott volna valakiért. Az emberek megmutatták, hogy össze tudnak tartani, még ebben a fura világban is

– mondta nemrég a Storynak Hrutka Róbert, aki nemcsak az est egyik fellépője volt, hanem az egész esemény zenei rendezője és szervezője is.

A rendezvényen a Fókusz stábja is részt vett, a helyszínen készült riport a minap került adásba. Kamerájuknak Udvaros Dorottya Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművésznő is nyilatkozott: elérzékenyülve idézte fel, milyen volt együtt játszania a már beteg Tompos Kátyával.

Nem is tudom… nem hiszi el az ember először, azt hiszem. Azt gondolja, hogy ez majd mindjárt rendbe jön, most egy kicsit nem tudom, túl fáradt volt. Majd kicsit pihen, és akkor jó lesz. Erre gondol az ember, nem hiszi el, hogy nagyon komoly baj van

– emlékezett vissza Udvaros, hangsúlyozva: nagy tehetségnek tartja kolléganőjét, akinek úgy véli, mindenképp tovább kell majd játszania a gyógyulása után.

Hogy valakinek ilyen nagy tehetsége van… játszottam vele drámát, vígjátékot, énekeltem vele. Olyan humora van, hogy nem lehet kibírni, szóval neki játszani kell tovább, nincs mese. Ennek így kell lenni

– jelentette ki.

Frissítünk!

Néhány órával cikkünk megjelenése után családja tudatta, hogy Tompos Kátya péntek hajnalban, 41 éves korában elhunyt. A Jászai Mari- és Junior Prima díjas színművész-énekesnőtől azóta sorra búcsúznak közösségi oldalaikon a magyar hírességek.

Kapcsolódó
„Soha nem volt ilyen hangos a csend” – Tompos Kátyától búcsúztak a hazai hírességek
A Jászai Mari- és Junior Prima díjas színművész-énekesnő péntek hajnalban hunyt el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik