Szórakozás

„Soha nem volt ilyen hangos a csend” – Tompos Kátyától búcsúztak a hazai hírességek

Mónus Márton / MTI
Mónus Márton / MTI
A Jászai Mari- és Junior Prima díjas színművész-énekesnő péntek hajnalban hunyt el.

Péntek délelőtt a 24.hu-n is tudattuk az olvasókkal, hogy Tompos Kátya Jászai Mari- és Junior Prima díjas színművész, énekes hosszan tartó betegség után, 41 éves korában elhunyt – mindössze néhány nappal azután, hogy összegyűlt a külföldi gyógykezelésének finanszírozásához szükséges pénzösszeg, melynek eléréséhez gyűjtést, jótékonysági aukciót, koncertet, és gálaestet is szerveztek.

A színésznőtől azóta többen is megemlékeztek a közösségi oldalaikon.

Csak állok elveszve, mint egy kihalt megállóban és te észrevétlen felszálltál arra a bizonyos holdjáratra. Soha nem volt ilyen hangos a csend. Köszönöm, hogy a barátod lehettem!

búcsúzott tőle egy közös fotóval és egy dalrészlettel Hrutka Róbert, aki a „Szeretünk Kátya” című jótékonysági gálát is szervezte.

Alföldi Róbert Facebook-bejegyzésében Kátyenkának nevezi a néhai színésznőt, akit leírása szerint mindig így hívott, „most sem máshogy”.

Próbálok itt szép, méltó nekrológot írni Rólad, de az úristennek sem megy… Annyi minden lesz újra valóságos a múltból, és annyira kevés mégis ahhoz, ami történt. Minden semmi ahhoz képest, hogy meghaltál, édesem. (…) Az elmúlt 20 év legfontosabb pillanataiban, időszakaiban ott voltál. Szövetséges voltál. Erről persze soha nem beszéltünk, de így volt. Köszönöm. (…) Hullámokban tör rám a fájdalom. Hullámokban tör rám a sírás… Nem értem én ezt a világot… Itt valami nem stimmel… Nézek ki az ablakon. Ömlik az eső. Az angyalok nem sírnak. Zokognak.

olvasható a színész-rendező posztjában.

Nem sokszor találkoztunk az életben, de tehetsége és kedvessége elragadó volt. Senkit nem hallottam úgy Cseh Tamás dalokat énekelni, mint őt. Reménykedtünk… Isten veled, Kátya, itt maradsz a szívünkben

írta korlátozott ideig elérhető Instagram-posztjában Ábel Anita.

Nem tudok és nem is akarok mit írni….🖤 egyszerűen nem lehet…🖤 Nyugodj békében Kátya🖤

– fogalmazott közösségi oldalán Tóth Gabi.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

tothgabi (@tothgabi) által megosztott bejegyzés

Felfoghatatlan, igazságtalan. Isten veled, Kátya

– írta Tompos fotója mellett színészkollégája, Csonka András, míg Keresztes Ildikó úgy fogalmazott:

Drága Kátya, már nélküled megy tovább a Magános csónak… ülök a reptéren és csak nézek magam elé, hogy ez biztos csak egy rossz álom.. 🖤🕯 Ilyenkor »jó esetben« rájövünk, hogy milyen könnyen itt tud lenni a vég, és mégis egyre gonoszabb és könyörtelenebb ez a világ… De miért??? Annyira törékeny a lét…

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Ildikó Keresztes (@keresztesildiko_official) által megosztott bejegyzés

Falusi Mariann, aki a hétvégén maga is fellépett a „Szeretünk Kátya” című gálaesten, a Blikknek szólalt meg a színésznőről. Mint mondja, csodálatos művésznek tartotta Tompos Kátyát, akit nagyon szeretett, és örül, hogy volt alkalma közelről látni azt az erőt, ami benne rejlett.

Két évig játszottunk együtt a Chicago című musicalben, hihetetlenül tehetséges művész volt. A gyógyulásáért egy újabb koncertet is terveztünk, de ez sajnos már nem valósulhat meg. Megrendítő látni, hogy egy ilyen tehetséges és erős művész, mint Kátya, egyszer csak elmegy. Nagyon lesújtott a halálhíre

– osztotta meg a portállal az énekesnő.

ByeAlex a Facebook-oldalán emlékezett meg Tompos Kátyáról. Mint írja, bár személyesen nem ismerte őt, megérinti a története.

Elhunyt egy fiatal, tehetséges nő. Nem ismertem személyesen, mégis megérint a története. Nagy tisztelettel gondolok rá. A hozzátartozóknak, barátoknak pedig őszinte részvétemet nyújtom, mert egy ilyen űrt tudom, hogy semmi nem tölthet majd be. Az viszont biztos, hogy mindig emlékezni fogunk rá.

Rónai Egon a színész-énekesnő egyik dalával, a Magányos csónakkal búcsúzott.

A csónak elindult a végtelenbe. De nem volt magányos. Százezrek támogatása, szeretete kísérte az utolsó hetekben. Jó utat, Kátya!

Sokan hittünk benne, bizakodtunk, hogy a páratlan összefogás, sok ezer ember segítő szándéka elég lehet, hogy meggyógyuljon; engem is sokkolt a tragikus hír, hogy Tompos Kátya ma reggel elhunyt. Egy egyedülálló tehetség, egy különleges jelenség, egy nagyszerű ember volt, halála felfoghatatlan. Osztozom a család és a barátok fájdalmában. Nyugodjon békében!

fejezte ki részvétét közösségi oldalán Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere.

Kapcsolódó
Meghalt Tompos Kátya színész, énekes
Hosszan tartó betegség után, 41 évesen hunyt el.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik