Élet-Stílus

Összegyűlt a pénz Tompos Kátya gyógykezelésére

Stúdió SkyFilm
Stúdió SkyFilm
A fellépők mellett közel hétszázan vettek részt a hétvégén azon a jótékonysági gálán, melyen a színésznő külföldi gyógykezelésének finanszírozására gyűjtöttek pénz.

Március elején a Fábián Juli Emlékalapítvány Facebook-oldalán hozták nyilvánosságra, hogy Tompos Kátya rákkal küzd. Mint kiderült, a színésznő a betegség egy olyan ritka válfajában szenved, amelyhez a legmegfelelőbb kezelés Magyarországon nem elérhető.

Külföldi gyógykezelésének jelenlegi fázisai az állam által nem finanszírozottak, az eddig felmerült költségek már felemésztették Kátya anyagi kereteit, tartalékait, valamint a barátai által korábban összegyűjtött összeget

– volt olvasható az alapítvány Facebook-posztjában, melyben arra hívták fel a figyelmet, hogy gyűjtést szerveznek a színésznő külföldi gyógykezelésének finanszírozására. Ennek része volt május 25-én a „Szeretünk Kátya” címet viselő jótékonysági gála a Szegedi Nemzeti Színházban, melyen többek mellett Máthé Beáta, Falusi Mariann, Für Anikó, Udvaros Dorottya, illetve Peller Anna és Dolhai Attila is felléptek.

A Story beszámolója szerint a gálán közel 700 fős tömeg vett részt, akiknek hála össze is gyűlt a gyógykezelés finanszírozásához szükséges összeg.

Nemcsak erre a gyógykezelésre gyűlt össze, hanem lehet, hogy még egy olyan drágább kezelésre is, amiről nem is álmodtunk. Ez tényleg olyan, mintha az ország összefogott volna valakiért. Az emberek megmutatták, hogy össze tudnak tartani, még ebben a fura világban is

– osztotta meg a lappal Hrutka Róbert, aki nemcsak az est egyik fellépője volt, hanem az egész esemény zenei rendezője és szervezője is.

A zenész elmondta, hogy márciusban értesült Tompos Kátya betegségéről, ami a születésnapja előtt hirtelen rosszabbra fordult.

Megtudtam, hogy önerőből már elkezdtek egy kezelést, de tudtam nagyon jól, hogy ez mit jelent anyagilag. Barátokkal igyekeztünk támogatni, de sajnos az a pénz kevés volt, és végül kicsit már erőszakosan, de sikerült célt érnünk, hogy engedje, hogy az emberek segítsenek.

Hozzátette: bár biztos volt abban, hogy aki látta már a színésznőt a színpadon, szívesen kifizetne érte egy olcsó színházjegyet, azt, hogy ennyi ember megmozdul és még a postaládájában is pénzt talál majd, nem gondolta volna.

Érződik a szeretet, és hiszek abban, hogy ez az erő elképesztő, és ha ezt Kátya is megérzi, akkor nagyobb kitartással lesz. Merthogy ahhoz, hogy valaki kigyógyuljon egy ilyen betegségből, akarnia kell, és nem szabad feladni

– mondta Hrutka, aki elárulta, hogy a színésznő jelenleg immunterápiát kap, ami nagyon megviseli a szervezetét, így hosszú folyamat lesz, mire az állapota pozitív irányt vesz.

Story
Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik