Szórakozás

Egyik napról a másikra rúgták ki a 93 éves férfit, aki évtizedekig segített a iskolásoknak átkelni az úton

Alfred Tollont megszorításokra hivatkozva bocsátották el. A helyi általános iskolában búcsúajándékot készítettek neki a gyerekek.

Egy 93 éves férfi több két évtizeden át segített gyerekeknek átkelni az úton, a helyi tanács azonban megszorításokra hivatkozva elbocsátotta állásából – írja a Metro.


A romfordi Alfred Tollon a Harrow Lodge általános iskolánál dolgozott, azt mondta, mindig feldobta a napját, amikor dolgozott. Tollon felesége néhány évvel ezelőtt meghalt, a férfi elmondása szerint a munka sokat segített neki abban is, hogy túlélje az élet nehézségeit.

Nemrég a helyi tanács azt közölte, hogy megszorításokra kényszerülnek, ezért meg kell válniuk tőle. Tollon felajánlotta, hogy ingyen dolgozik, de a hatóságok hajthatatlanok voltak.

Azt közölték, hogy felülvizsgálták az iskolai járőrszolgálatot, és túlságosan költségesnek találták. Emiatt át kellett alakítaniuk a működésüket, „ami sajnálatos módon számos létszámleépítéssel járt.”

A szülők aggodalmukat fejezték ki gyermekeik biztonsága miatt. Egy anyuka azt mondta, hogy Tollon úr „gördülékennyé” tette az áthaladást a kereszteződésben, de most aggódik, hogy baleset fog történni.

Utolsó munkanapján öröm is érte Tollon, az általános iskola díszvendége volt a húsvéti ünnepségen, ahol számos ajándékot kapott, amelyeket a gyerekek készítettek neki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik