Szórakozás

Nézd meg a lányát, vedd el az anyját – Miley Cyrus családjában ez tényleg megtörtént

Kevin Mazur / iHeartMedia / Getty Images
Tish és Billy Ray Cyrus két lányukkal, Miley és Noah Cyrusszal 2017-ben.
Kevin Mazur / iHeartMedia / Getty Images
Tish és Billy Ray Cyrus két lányukkal, Miley és Noah Cyrusszal 2017-ben.
A Cyrus-klán életéből eddig nem készült reality, pedig a családi drámáik több évadnyi anyagot szolgáltathattak volna a tévéproducereknek, Miley Cyrus lázadó múltjától kezdve Billy Ray Cyrus és Tish Cryus viharos kapcsolatáig. Az évek során halmozták a botrányokat, de mind közül a legszaftosabb a legutóbb felszínre került sztori, miszerint a családanya a huszonéves lányától csábította el a jelenlegi férjét.

Noha címünkben a teljes igazságot közöltük, mégsem érdemes egyből a dolog közepébe csapnunk – előbb röviden felvázoljuk a Cyrus-családfát, hogy megismerjük cikkünk szereplőit.

Miley Cyrus neve sokaknak ismerősen csenghet: az ő apja Billy Ray Cyrus, akit hazájában leginkább countryzenészként tartanak számon (legnagyobb sikerét mégis 2019-ben érte el Lil Nas X-szel közös Old Town Road című számával), itthon pedig azok ismerhetik, akik a kétezres években gyakran kapcsoltak a Disney Channelre, ugyanis lányával együtt szerepelt a Hannah Montana című sorozatban.

Billy Ray Cyrus 1993-ban vette feleségül Tish Cyrust, egyúttal adoptálta a nő két gyerekét, Brandit és Trace-t. Később három közös gyerekük született: a széles körben ismert Miley, Braison és Noah Cyrus. Mindannyian a szórakoztatóiparban kötöttek ki, többnyire zenészek, előadóművészek lettek.

Eric Charbonneau / Le Studio / Wireimage / Getty Images A Cyrus család egy filmpremieren 2009-ben.

Elmérgesedő viszonyok

Tish és Billy Ray Cyrus három évtizedet felölelő románca tele volt hullámvölgyekkel. Kibékíthetetlen ellentétekre hivatkozva bejelentették, hogy válnak, majd mégis kibékültek – ezt többször is eljátszották. A végleges szakítás harmadik próbálkozásra, 2022 tavaszán következett be. A válási papírok szerint akkor már két éve külön éltek.

A házaspár közös nyilatkozatban jelentette be a nyilvánosságnak a házasságuk végét. A közlemény szövegezése a celebekre jellemző módon pozitív hangvételű volt, és nem sejtetett semmilyen, háttérben meghúzódó drámát.

30 év, öt csodálatos gyermek és megannyi életre szóló emlék után úgy döntöttünk, hogy külön utakon folytatjuk – nem szomorkodva, hanem szeretettel a szívünkben. Együtt nőttünk fel, és együtt neveltünk fel egy családot, amelyre nagyon büszkék lehetünk. Most itt az ideje, hogy megtaláljuk a saját utunkat. Mindig egy család maradunk, és állunk elébe a további szeretetteljes közös élményeknek, mint barátok és szülők.

Azóta mindketten új párra leltek:

  • Billy Ray Cyrus pár hónappal a válása után eljegyezte a nála 27 évvel fiatalabb ausztrál énekesnőt, Firerose-t, akivel tíz évvel korábban a Hannah Montana forgatásán találkoztak először. 2023-ban összeházasodtak.
  • Tish Cyrus szintén 2022-ben jött össze A szökés című sorozat egyik főszerepét játszó Dominic Purcell-lel, akihez a következő évben feleségül ment.

Billy Ray Cyrus korábban úgy nyilatkozott, a családjában „nincs harag”, amiért továbblépett egy másik nővel. „Mindannyian tudtuk, hogy annak a házasságnak régen vége. Mindenki lapozott. Nehéz volt, de beláttuk, hogy ideje változtatni” – jelentette ki a countrysztár.

A családi lapozásnak némileg ellentmond, hogy Tish Cyrus esküvőjén ötből csak három gyereke volt ott. Míg Miley Cyrus anyja tanújaként mosolyogva pózolt a fotókon idősebb testvéreivel, addig Noah és Braison Cyrus egy rakat képet posztoltak arról, mi mást csináltak aznap: kávézgattak, bevásároltak, és egy szót sem ejtettek az éppen akkor zajló lagziról. Noah Cyrus az egyik fotón ráadásul egy olyan polót viselt, amin az apja arcképe látható, mintegy állást foglalva a szülők között.


Ezek fényében egyre több cikk jelent meg arról, hogy

a szülők válása után két részre szakadt a család.

A mindig lesben álló amerikai bulvármédia több bizonyítékot talált erre: például azt, hogy Noah Cyrus szülei szakítását követően kikövette és letiltotta az anyját az Instagramon, a változatosság kedvéért pedig Miley is megcsinálta ugyanezt az apjával. További árulkodó jelként értelmezte a Cyrus-klán törését illetően a média, hogy az énekesnő az idei Grammy-gálán feltűnő módon kihagyta köszönőbeszédéből apját, és még azt is kiemelte, „azt hiszem, nem felejtettem ki senkit.”

Az Us Weekly információi szerint Noah Cyrus mindig is közelebb állt az apjához, míg Miley-nak anyjával van szorosabb kapcsolata, ami egyfajta törést okozott a testvérek kapcsolatában.

A családi dinamika megváltozott a válás óta, és most, hogy Tish és Billy Ray más emberekkel vannak együtt, még nagyobb a megosztottság mindannyiuk között

– mondta el egy bennfentes a magazinnak, aki azt is tudni vélte, hogy Braison és Noah Cyrus azért nem mentek el Tish Cyrus és Dominic Purcell esküvőjére, mert „egyikük sem szívleli A szökés színészét, ez pedig feszültséget szült a gyerekek és anyjuk közt.”

Pár héttel ezelőtt olyan hír kapott szárnyra a bulvársajtóban, ami nemcsak óriási fordulatot hozott, de teljesen más megvilágításba is helyezte a dolgokat:

e szerint az 56 éves Tish Cyrus 24 éves lányától, Noah Cyrustól „lopta el” 54 éves férjét, Dominic Purcellt.

Családon belüli párcsere

A menedzserként és producerként tevékenykedő Tish Cyrus tavaly a Vogue-nak azt mesélte, először a közösségi médián keresztül vette fel a kapcsolatot mostani férjével.

Küldtem neki egy privát üzit, a többi pedig már történelem! Mindkettőnknek szerelem volt első látásra

– árulta el a magazinnak Purcell-lel kapcsolatban.

Nemrég egy podcastben mesélt a románcról, amelyben megemlítette, hogy korábban a családjával együtt nézték A szökést, és akkoriban viccesen mindig azt mondta, ha elhajlási engedélyt kapna, Dominic Purcell-lel használná azt fel. Hogy egyértelműsítsük: az elhajlási engedély egyfajta szleng arra, mikor egy párkapcsolatban kimenőt kap az egyik fél, hogy másokkal is megismerkedjen közelebbről.

A február elején adásba került műsorban továbbá azt mondta, annak idején egy közös műsor ötletével kereste fel a színészt, aki szinte rögtön válaszolt is neki.

Három másodperccel később pittyegett a telefonom. »Oké, Tish! Régóta beléd vagyok zúgva.« Szóval elmentünk ebédelni, és három órán keresztül smároltunk egy étteremben

– fogalmazott Tish Cyrus, hozzátéve: egy nappal első találkozásuk után szerelmet is vallottak egymásnak.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Tish Cyrus-Purcell (@tishcyruspurcell) által megosztott bejegyzés

Pár nappal az interjú megjelenését követően az Us Weekly saját forrásra hivatkozva exkluzív anyagban számolt be arról, hogy

Noah Cyrus randizgatott Dominic Purcell-lel, mielőtt anyja lecsapott a színészre.

Tish Cyrus állítólag tudott is a viszonyról, ami körülbelül 8–9 hónapig tartott, de elég sok probléma volt köztük.

A People-nek egy másik másik forrás nyilatkozott, aki szerint Noah Cyrus „megsértődött”, amiért anyja összejött Purcell-lel, akivel azt megelőzően „barátság extrákkal típusú kapcsolat volt köztük, mert mindössze hébe-hóba találkoztak.” Ennek azelőtt lett vége, hogy a színész Tish Cyrusszal kezdett randizni. A forrás szerint „Tish nem adta meg az esélyt Noah-nak, hogy átbeszéljék a dolgaikat, mielőtt összeházasodtak.”

Nincs kilátásban a békülés

Így talán már érthetőbb, hogy Miley Cyrus szintén énekesnő húga miért döntött úgy, hogy kihagyja exe és anyja esküvőjét. Az Us Weeklynek nyilatkozó egyén továbbá azt mondta: Noah Cyrus nem kapott meghívót a menyegzőre, Miley Cyrus pedig állítólag fegyveres őröket is állított a kapu elé, hogy húgát távol tartsa a helyszíntől.

A Noah és Tish közötti viszály messze túlmutat azon, amit az emberek gondolnak. Noah nagyon zaklatott amiatt, hogy Tish ellopta tőle Dominicot

– állítja a forrás.

Úgy tudni, anya és lánya azóta nem beszélnek egymással, egy bennfentes szerint annyira összevesztek, hogy az a család „szétszakadásához” vezetett, és a helyzet „jelenleg helyrehozhatatlannak tűnik”, a felek ugyanis „nem hajlandók kommunikálni” egymással és egyikük „sem nyitott a békülésre”.

A Daily Mail talált valakit, aki teljesen máshogy ismeri a sztorit: a bulvárlapnak megszólaló „családi ismerős” állítása szerint

Noah nem járt Dominickel, soha nem is voltak együtt. Téveszméi vannak, ha másképp gondolja, és megpróbál egy olyan narratívát kreálni, ami áldozatként festi le őt.

Hogy miért tenne ilyet, azt az illető azzal magyarázta, hogy Noah Cyrus mindig is úgy érezte, nem kap elég figyelmet (arról, hogy mennyire nehéz volt felnőnie nővére árnyékában korábban ő maga is nyíltan beszélt), és hogy „az anyja előnyben részesíti Miley-t a többi gyerekével szemben.”

Kevin Mazur / The Recording Academy / Getty Images Miley és Noah Cyrus egy 2019-es eseményen.

A névtelenségbe burkolódzó illető szerint az énekesnőt „meg sem hívták anyja esküvőjére, de akkor sem ment volna el, ha hívják”, mert a menyasszony „nem akarta, hogy Noah jelenetet rendezzen”. Egy másik, hasonló álláspontot képviselő forrás szerint „nevetséges a feltételezés, hogy a Cyrus család matrónája olyasvalakire hajtana rá, aki a saját lányával randizik.”

Arról ugyanakkor ellentétes információk jelentek meg, hogy Miley Cyrus mennyit is tudott pontosan a családjában lévő szerelmi háromszögről, de nagyon úgy tűnik, hogy mindenképp anyja pártját fogta volna.

Családban marad?

Bár hivatalosan sosem vállalta fel, hogy együtt lett volna Dominic Purcell-lel, Noah Cyrus azóta már megtalálta a boldogságot a német származású dizájner, Pinkus oldalán, aki tavaly nyáron megkérte a kezét. Vőlegényével március elején elmentek a párizsi divathét egyik bemutatójára – ez volt az első alkalom, hogy a botrány kitörése óta bárki a családból megjelent nyilvános eseményen.

A történet résztvevői közül eddig senki nem nyilatkozott az ügyben, és – mivel az ő életükről nem készül reality – nem is túl valószínű, hogy a közeljövőben kiteregetnék a családi szennyest a nagy nyilvánosság előtt.

Talán majd valamelyikük évek múlva megírja egy memoárban a saját igazságát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik