Szórakozás

„Bődületesen nagy hiba” – Sebestyén Balázs reagált az Istenes Bence és Rácz Jenő körül kialakult rasszista ügyre

rtl
rtl
Sebestyén szerint nagyon meg kell gondolni minden lépést egy közszereplőnek.

Vasárnap este Rácz Jenő és Istenes Bence összecsapnak majd a Sztárbox elődöntőjében. A felek között a napokban elindult a meccs előtti üzengetés: Istenes nemrég Instagram-történetében mutatta meg, milyen üzenetekkel motiválják őt a követői.

Az első ilyen kollázsát viszont törölte, ebben ugyanis Rácz Jenőről szóló rasszista, illetve más gyűlöletkeltő kommentek is helyet kaptak.

Mindez a séffel is szembejött, aki reagált a látottakra: „Ennél jobban nem írhatja le a szememben önmagát senki sem, ez igazán elmondja, hogy ő milyen ember. És hiába mondja, hogy nem ő írta ezeket a dolgokat, ő kiválogatta, kollázsba tette azokat”.

A történtekről a műsorvezető is elmondta a saját álláspontját nem sokkal később:

Elkövettem egy hibát, amiért szeretnék elnézést kérni. Teljesen jogos.

A témával kapcsolatban megkerestük az RTL-t, érdeklődésünkre a következő közleményt kaptuk a csatornától: „Az RTL Magyarország értékeivel nem összeegyeztethető a kirekesztés és a gyűlöletkeltés. Istenes Bence figyelmetlenül járt el a kirekesztő tartalommal bíró komment megosztásakor. Gondatlanságáért elnézést kért, és a bejegyzést eltávolította. Az ügyet ezzel lezártnak tekintjük.”

Téma volt mindez a Balázsék című rádióműsorban is csütörtök reggel. Sebestyén Balázs úgy fogalmazott:

Itt volt egy-két olyan komment, ami nagyon nem fér bele. Nem gondolnám, hogy Bencének lennének rasszista nézetei, de ez egy bődületesen nagy hiba. Több olyan komment is van, ami nem fér bele.

Kapcsolták az adásba Istenest, akitől Sebestyén azt kérdezte: „Hogy ment át ez rajtad? Üsd ki a g-be, a kis törpe, nem is egy dolog volt… ez hogy futott át? Neked jó az intuíciód.”

Istenes újra megmagyarázta:

Figyelmetlen voltam. Tényleg távol áll tőlem az ilyen. Én azt sajnáltam, hogy ebből ügyet csináltak. Kicsit azt érzem, Istenes hibázott, figyelmetlen volt, akkor most ugorjunk rá, végre elkövetett egy hibát. Vádoljuk meg valami olyannal, ami nem igaz! Kicsit erről szól, nekem ez esett rosszul. Hazajöttem, és azon gondolkodtam, miért kaptam ezt a Jóistentől.

A műsorvezető kifejtette, őt kifejezetten hergeli most ez a szituáció, úgy érzi magát, mint egy focista, akit heccelnek az ellenfél szurkolói, itt Szoboszlai Dominikot hozta példának, majd megjegyezte, igazságtalan, ami történik most ellene. Ezen Sebestyén felhúzta a szemöldökét:

– Igazságtalannak érzed?

 

– Kicsit úgy érzem, ez nem korrekt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik