Szórakozás

Ernyey Béla a feleségéről: Ha a köztünk lévő korkülönbség csak 18 év lenne, más távlatban tudnánk tervezni

A házaspár közösen adott interjút kapcsolatukról a Nők lapjának.

Ernyey Béla tizenöt éve van együtt 38 évvel fiatalabb feleségével, Balaton Dórával. A páros közösen adott interjút, ami a Nők Lapja frissen megjelent számában olvasható. Ebben a színész első találkozásukról azt mondja, „egyszerűen fenomenális volt”.

Onnantól, úgy érzem, olyanok vagyunk, mint egy-egy mágnes, amik örökre egymáshoz ragadtak

– fogalmazott a feleség, majd férje átvette tőle a szót:

Ráadásul a mi kapcsolatunk azért is különleges, mert a nap huszonnégy órájában együtt vagyunk. Ha így vesszük, ez a tizenöt év hosszabb idő, mint amit eddig bárkivel eltöltöttem. Dóri akkor jogászként dolgozott, de szinte egy pillanat alatt meghoztuk azt a döntést, hogy feladja az állását, és hozzám költözik.

Később azért bevallották egymásnak, hogy az elején mindketten megijedtek kicsit, hogy ez a lángolás esetleg nem bizonyul tartósnak. Balaton Dóra azt mondta, valahogy minden túl szép volt ahhoz, hogy igaz legyen.

Alig akartam elhinni: itt van egy olyan férfi, akit megálmodtam magamnak. Ráadásul Bélának soha nincsenek játszmái, már-már rémisztően őszinte. Azt is megmondja, ami nagyon jó, és azt is, ami nem. (…) Szerintem a legjobb dolog, ami egy nővel történhet, ha Ernyey Béla a partnere. De az a rossz hírem a hölgyeknek, hogy ez a pozíció elkelt. Ha létezik olyan, hogy nagybetűs Férfi , akkor az Béla. És ha létezik olyan, hogy nagybetűs Nő, akkor én az lehetek mellette. És ez csodálatos érzés. Ő nemcsak kifelé előzékeny, kedves és férfias, hanem a mindennapokban is, és ez az, ami meghatározza az életet.

Balaton Dóra elismerte: lehet, hogy ez az élet nem mindenkinek tetszene, de ő mindig is ezt kereste. „Ő az én másik felem, és szerencsésnek érzem magam, hogy megtaláltam. Ráadásul szerintem nem mindenki tudja, hogy Béla mennyire szórakoztató és jó humorú. A leglehetetlenebb helyzetekben is dőlünk a nevetéstől” – mondta.

Ernyey szerint a férfi legfontosabb feladata, hogy folyamatosan szolgálja a nőt.

Nem értem, férfi társaim közül miért nem sajátítják el többen ezt a szemléletet. Ha én olyan boldoggá tudok tenni valakit, hogy ő ezerszer megsokszorozva adja vissza nekem ezt az érzést, akkor igazából én is nyerek, nemcsak ő. Nincs igazam?

A színész, bár nem jellemző rá az irigység, egyvalamit kicsit sajnál.

Ha a Dórival köztünk lévő harmincnyolc év korkülönbség csak tizennyolc lehetne, egészen más távlatokban tudnánk tervezni

– mondta el, de egyébként előnyként tekint a köztük lévő korkülönbségre.

Ha esetleg fiatalabb koromban találkozunk, amikor Bali és Mexikó között cikázva úgy éltem a filmes életemet, mint az olajozott villám, ahogy a német mondja, akkor nem biztos, hogy ennyi időt és energiát tudtam volna fektetni egy ilyen kapcsolatba, mint a miénk.

Balaton Dóra szerint a fiatalságot alapvetően a szellem adja, „és Bélának óriási szerencséje van, hogy ezzel jó testalkat és még stílusérzék
is párosul”.

Hihetetlen a genetikája. Annyit képes enni, mint három másik, de nem látszik rajta. És néha magam sem hiszem el, hogy lehet, hogy nincs ránc az arcán. Pedig nagyítóval nézegetem, elhiheti!

– fogalmazott a feleség.

Az interjú végén Ernyey Béla még annyit szeretett volna hozzátenni az „ömlengéshez”, hogy náluk teljesen normális az egyetértés.

Talán ezt a legnehezebb elhinnie a világnak. Lehet, hogy csöpögősen hangzik, de hát hol meséljük el, ha nem a Nők Lapjában? Egy ideig próbáltuk elmondani az embereknek, milyen boldogok vagyunk, de hamar rájöttünk, hogy a csendes boldogságra senki sem kíváncsi.

A feleség úgy vélekedik, a mai világban csökkentett rájuk az igény.

Nem fedjük le a tömegízlést, például nincs hatalmas műmellem, és a számat sem töltettem fel. Ráadásul nem fogytunk le, és nem is híztunk negyvenhét kilót, nem váltunk el és jöttünk össze huszadjára is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik