Szórakozás

Szikora Róbert szerint Szűz Mária járt közben, hogy felléphessen Ferenc pápa előtt

tv2
tv2
„Édesanyám, nem akarsz közbenjárni? Valamit csinálnék én is ebben a kongresszusban.”

Ahogy Tóth Gabi, úgy Szikora Róbert is fellép majd Ferenc pápa előtt a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszuson. Az R-GO frontemberét a Mokka stúdiójában kérdezték arról, miként tekint a feladatra.

Kapcsolódó
Miről szól egy eucharisztikus kongresszus?
Budapest már másodszor rendez ilyen eseményt, az 1938-as rendezvényre Hitler nem „engedte el” a német és osztrák híveket.

2018. december 16-án a születésnapomon este nagyon sok dolog volt, délelőtt elmentem Máriaremetére, a kegytemplomba. Misét hallgattam, majd a mise után a Szűzanya szoborhoz odamentem, és azt mondtam: édesanyám, nem akarsz közbenjárni, valamit csinálnék én is ebben a kongresszusban. Ennek a napnak a végén csöngött a telefon, az akkori menedzserem hívott a NEK-től. Mondom, hajrá. Azt mondtak, arra gondoltak a püspökkel, hogy ön egy olyan személy, aki hiteles számunkra, legyen küldött.

Kiderült, hogy ő volt az első, akit felkértek erre, utána választottak ki még tizenegy embert. Pachmann Péter rákérdezett, ez lesz-e az énekes eddigi legfontosabb fellépése. Szikora szerint nem.

Én csak egy katona vagyok. Ahogy kértem: hadd végezzek valamit. Nekem az egyház mindent megtett. Nyitva vannak a templomok, vannak papok, mi kell még? Tisztán hirdetik a hitünket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik