Szórakozás koronavírus

Idén az számított kivételesnek, ha egy magyar celeb nem lett koronavírusos

RTL Klub, TV2
RTL Klub, TV2
A koronavírus az év első felében a mindennapjaink részévé vált. Akár átestünk a fertőzésen, akár nem, mindenkit érint a jelenléte. Nem kivételek ez alól hazánk ismert emberei sem – nagyon sokan nyíltan vállalták, hogy elkapták a Covid-19-et. Íme a lista.

Hogy mennyire különböző lefolyása lehet ennek a betegségnek akár egy társaságon belül is, arra kiváló példa a Balázsék rádióműsor három műsorvezetőjének esete: míg Sebestyén Balázs tesztjei negatívak lettek, Rákóczi Feri és Vadon Jani pozitív tesztet produkáltak, ráadásul előbbi tünetmentesen, utóbbi ágynak dőlve vészelte át a betegséget. Ha már rádió: Bochkor Gábor is elkapta a vírust, ő is otthonról vezette egy darabig a műsorát – enyhe tünetekkel.

A televíziós műsorok forgatási rendjét rendesen felborította a kialakult helyzet. A Barátok közt és A Konyhafőnök forgatása is Nagy Alexandra miatt állt le. A Barátok közt producerei egyébként kényszerpihenőre küldték az idősebb színészeket, de a 71 éves, Vili bácsit alakító Várkonyi András így is elkapta a vírust. Napokig lázas volt, de azóta szerencsésen felgyógyult.

Kapcsolódó

Az Álarcos énekes egy zsűritagját és egy versenyzőjét is érintette a korona: Gáspár Lacit többször más helyettesítette, a Liptai Claudiát rejtő Röfi jelmezt pedig le kellett leplezni, hogy folytatódhasson a műsor. Mindketten teljesen tünetmentesen megúszták a vírust. A Sztárban sztárban Pély Barna tesztje lett egyedül pozitív, ki is hagyott emiatt egy hetet a műsorban.

A Dancing with the Stars koronás versenyzőit már nehezen lehetett követni, emberek eltűntek és jelentek meg újra a versenyben hétről hétre. Gelencsér Tímea, Győrfi Dániel, Marsi Anikó, Osvárt Andrea, Tóth Dávid mind pozitív tesztet produkáltak, de komolyabb bajt szerencsére nem okozott számukra a vírus. A műsor házigazdája, Kiss Ramóna szüleihez költözött, miután férje, Lékai Máté is átesett a betegségen.

Hódi Pamelának több tesztje is pozitív lett, de öröm az ürömben, hogy ezzel egyidőben tudta meg azt is, hogy gyermeket vár. Dukai Regina rettegett a vírustól, nagyon elővigyázatos volt, mégis elkapta, azonban csak enyhébb tünetei voltak, ahogy Csonka Andrásnak, Nagy Sándornak és Nótár Marynek is.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Nótár Mary (@notarmaryproduction) által megosztott bejegyzés


Király Linda egy fokkal nehezebben élte meg a betegséget, ő is az Instagramon mesélt követőinek a tüneteiről.

Úgy indult az egész, hogy szörnyű migrénem volt, és elkezdett folyni az orrom. Mivel én gyerekkorom óta küzdök az allergiával, azt hittem hogy a parlagfű miatt van. Nem volt lázam, nem köhögtem. Aztán elment a szaglásom, és akkor már tudtam, hogy ez valami más, és rögtön elmentem tesztre

– osztotta meg.

Sokan a párjukkal együtt töltötték otthon a karantént, mint például Polyák Lilla és Gömöri András Máté, Járai Máté és Járai Kíra, Békefi Viktória és Feng Ya Ou, illetve Nagy Feró és felesége is szintén egyidőben fertőződtek meg. Tóth Gabi december közepén beszélt arról, hogy anyósa megbetegedett a munkahelyén, amit elkapott tőle unokája, Hannaróza, aki utána megfertőzte a Tóth-Krausz házaspárt. Kökény Attila karácsony előtt pár nappal beszélt arról, hogy utólag tudta meg, hogy átesett a fertőzésen.

Sportolóink, Kapás Boglárka, Kozma Dominik, Nagy László és Liu Shaolin Sándor is pozitívak, de tünetmentesek voltak.

Sajnos akadtak olyanok is, akik nem voltak ennyire szerencsések.

Majka kórházba került, ahonnan minden este élő videóval jelentkezett be, hogy beszámoljon állapotáról és a kórházi helyzetről. Szintén kórházban kezelték Pataki Attilát, Delhusa Gjont és Rost Andreát is.

Vajna Tímea erőteljes tünetekről számolt be, Barta Sylvia szintén megszenvedte a betegséget, Eperjes Károlyért pedig Böjte Csaba imádkozott, aki utóbb szintén koronavírusos lett.

Végül emlékezzünk meg azokról, akik életüket vesztették: Balázs Fecó és Böröndi Tamás is a koronavírus szövődményeibe halt bele, de Kis Grófó (aki egyébként szintén beteg lett, tüdőgyulladással kórházban kezelték) édesapját, Kozák László Grófót is legyőzte a betegség. December közepén közölte Bergendy István családja, hogy a zenész koronavírusos betegségben életét vesztette.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik