Szórakozás koronavírus

Egy ismeretlen jótevő 50 ezer forintot érő ételutalványt adott mindenkinek egy amerikai városban

A kisváros polgármestere sírva fakadt, amikor megtudta, milyen nagylelkű adományt kaptak az emberek.

Egy névtelenül adományozó jótevő 150 dollár (majdnem ötvenezer forint) értékben vásárolt élelmiszer-vásárlásra jogosító ajándékutalványt az Iowa államban található Earlham város összes háztartásának – írta a CNN. A majdnem 1500 lakossal rendelkező kisváros vezetője, Jeff Lillie az amerikai hírtelevíziónak elmondta, hogy még ő sem tudja, hogy ki volt az ismeretlen jótevő, aki nem csak pénzt, hanem reményt is adott a koronavírus-járvány miatt bajba került embereknek.

Lillie elmondása szerint egy barátja hívta fel még március 26-án, hogy egy adományozó szeretne segíteni a kisvárosnak. Az elején még arról volt szó, hogy száz ajándékutalványt vásárolna három helyi üzletben, hogy azt a rászorulóknak adják. Pár óra múlva ez a szám már 500-ra emelkedett.

Amikor a polgármester ezt meghallotta, elmondta a barátjának, hogy ezzel szinte már az összes háztartásnak vásároltak egy ajándékutalványt. Majd hozzátette, hogy a városban 549 háztartás van, amire barátja közölte, hogy “el van intézve”.

Azonban a jótevő végül nem 549 darab utalvány vásárolt, hanem mindhárom kinézett helyen vett ennyit: egy étteremben, egy élelmiszerboltban és egy grillezőben. Egy héttel később pedig már minden ház postaládájában ott volt a három utalvány, összesen 82 350 dollár értékben, ami nagyjából 26,6 millió forintnak felel meg.

Lillie közölte, hogy nagyon meghatotta az adományozás, mert tudja, hogy sokan elvesztették a munkájukat a járvány miatt, és komoly gondokkal küzdenek. A polgármester elmondása szerint amikor hazaért, egy percen át meg sem tudott szólalni, mert úgy sírt, mint egy kisgyerek. Amikor pedig a kisfia odament hozzá, és a lábát átölve kérdezte, hogy mi a baj, csak annyit tudott nagy nehezen mondani, hogy

Fiam, most az egyszer nincsen semmi baj.

A kiemelt kép illusztráció. Fotó: Gettyimages

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik