Szórakozás

Joaquin Phoenix: Minden film, amit csináltam, valahogy kapcsolódik a bátyámhoz

Testvére, River Phoenix 23 évesen halt meg drogtúladagolásban.

Meglehetősen mély interjút adott Joaquin Phoenix a 60 Minutes című műsorban, ahol többek között drogtúladagolásban meghalt bátyjáról, a ’90-es évek egyik legnagyobb tinicsillagáról, River Phoenixről is beszélt.

Gyászáról egyébként részletesebben is írtunk, mikor 45 éves lett, az alábbi cikkben elolvashatjátok:

Joaquin Phoenix életútját látva felesleges csodálkozni, hogy ilyen jó színész lett
45 éves lett a színész, akiről mostanában csak a Joker miatt beszélnek, pedig már hároméves kora előtt is izgalmas élete volt.

19 éves volt a Joker színésze, mikor elveszítette bátyját.

Teljesen elzártuk magunkat a szórakoztató ipartól. Nem néztünk ilyen jellegű műsorokat, nem voltak magazinok a házban sem. River igazán nagy sztár volt, de mi ezt nem tudtuk. Sebezhetőek voltunk, amit bizonyos emberek próbáltak kihasználni: például helikopterekkel repültek el a házunk felett, besurrantak a birtokunkra. Ez számomra korlátozta, hogy normálisan gyászolni tudjak

– ecsetelte az Oscar-jelölt színész, aki elmondta, River jelenlétét még mindig érzi ő és a család többi tagja is.

Azt érzem, minden film, amit valaha készítettem, bizonyos módon kapcsolódik Riverhöz. Szerintem sokan érezzük az ő jelenlétét és iránymutatását az életünkben.

Kitért arra is, hogy bátyja egyszer megmutatta neki Martin Scorsese 1980-ban készült Dühöngő bika című filmjét, ami alapjában megváltoztatta Joaquin Phoenix színészetről alkotott elképzelését: „Az a pillanat felébresztett valamit bennem” – mondta.

Kiemelt kép: Instagram.com/ethanjamesgreen

Ajánlott videó

Olvasói sztorik