Szórakozás

Görbe Nóra kizöldült, nem is kellett nagymamának

Nagyon megszenvedte férje három évvel ezelőtti halálát a színésznő, aki azt is elárulta a Vasárnapi Blikknek, hogy miért festette zöldre a haját.

Bár a kultikus Linda című sorozatnak már húsz éve vége, a televízió sokszor ismétli a népszerű produkciót, 2020 elejétől pedig online is megtekinthetők az epizódok. Görbe Nóra pályáját alapvetően határozta meg a Linda-sorozat.

A Vasárnapi Blikknek adott interjújában a színésznő elárulta, több csoport is van a Facebookon, amelyeket a rajongók hoztak létre. Ide sok régi videót és képet töltenek fel a sorozatból. Gyakran felvetődik, hogy legyen új Linda-film vagy egy új sorozat, de a színésznő úgy gondolja: „a sors keze, hogy nem jött össze eddig”. Elmondta: előfordul, hogy megszólítják az utcán, gyakran bókolnak neki azzal, hogy az elmúlt három és fél évtizedben semmit sem változott, viszont az is előfordul, hogy csak a hangja alapján ismerik fel.

Szerencsére jó géneket örököltem, például nem őszülök. Ezt apukámtól örököltem, ő úgy halt meg, hogy egyetlen ősz hajszála sem volt. Persze jókor mondom, hogy a hajam színe nem változik, hiszen most éppen zöldre színezett. Lehet, hogy sokan nem hiszik el, de tényleg nem az őszülés miatt festettem be. Szerettem volna egy kis színt, de szőke voltam már egy film miatt, és az nem tetszett. Ezért úgy döntöttem, hogy most kéket akarok. Végül hiába kente fel a fodrász a kék festéket, zöld lett, de egyáltalán nem bánom.

A színésznő beszélt arról is, hogy három évvel ezelőtt halt meg a férje, azóta elzárkózva él, nem találja önmagát.

„Mióta ő nincs mellettem, nem tudok olyan társasági emberré válni, mint előtte voltam, visszahúzódtam. Inkább itthon olvastam, egyedül voltam, illetve azzal a néhány emberrel, akik hozzám igazán közel állnak. Nyáron kezdtem el keresgélni, menni, tanulni, energiával töltekezni. Nemsokára pedig elmegyek Srí Lankára, ez egy sprituális út lesz. Nagyon furcsa érzés, megdöbbentem, amikor észrevettem, hogy az indulás és az érkezés időpontja is pont arra a napra esik, amikor tizenöt éve Péterrel első utunkra mentünk Indiába. A férjem hosszas betegség után ment el, és azt gondolom, hogy az elmúlt egy évtizedet kell most elengednem, ezt a csomagot kell letennem. Remélem, megtisztulva jövök haza úgy, hogy sok mindent a helyére tettem a lelkemben” – fogalmazott a színésznő.

Görbe Nóra azt még nem tudja, mikor szerepel újra filmben. Mint mondja, ha valaki egy olyan ötlettel keresné meg, ami teljesen más lenne, mint a Linda volt, és tetszene a feladat, akkor szívesen forgatna.

Nem vagyok kilincselős fajta, nem házalok magammal. Voltam például reklámfilmes castingon, ahol egy nagymama szerepre kerestek színészt. Sajátságos alkatom van, nem vagyok tipikus őszhajú nagymama, így nem engem választottak.

Kiemelt kép: MTVA Fotó: Zih Zsolt 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik