Szórakozás

Egy rab saját kamaszlányának álcázta magát, úgy próbált megszökni a börtönből

A fél világ a brazil rab szökési kísérletén röhög.

Igazán eredeti, de végül sikertelen módszerrel próbált megszökni egy 42 éves rab egy brazíliai börtönből: saját 19 éves lányának álcázta magát. A helyi hatóságok közlése szerint Clauvino da Silva a szombati látogatási időt próbálta kihasználni a cselesnek gondolt szökésre, remélve, hogy el tud vegyülni a sok látogató között.

A férfi azonban lebukott, amikor megpróbálta felvenni lánya személyiét, amit le kellett adni, amikor bement a börtönbe meglátogatni az apját. A helyi hatóságok egy videót is közzétettek arról, ahogy a rab leveszi álcáját: egy szilikonból készült maszkot, hosszú parókát, valamint egy igazán csajos pólót.

A beszámolók szerint Clauvino da Silva az legismertebb brazil bűnszervezet, a Comando Vermelho (Vörös Parancs) egyik vezetője, aki majdnem 74 éves börtönbüntetését tölti a Rio De Janeiróban található Gabriel Ferreira Castilho börtönkomplexumban. A drogcsempészet miatt elítélt férfinak 2013-ban már sikerült egyszer megszökni a börtönből, de nem sokkal később el is fogták a hatóságok.

A hatóságok letartóztatták a férfi lányát, Ana Gabriele Leandro da Silvát, valamint nyolc másik embert, akik segítettek a szökési kísérletben.

Helikopterrel szökött meg egy rab egy francia börtönből
A hatóságok szerint feltűnően intelligens volt az elítélt. Az ő eszükön tényleg túljárt.

A kiemelt képen Clauvino da Silva, az elfogásakor. Fotó:Seap

Ajánlott videó

Olvasói sztorik