Szórakozás

Rendesen kiakadt a farmer, akinek vegán tüntetők tucatjai lepték el a földjét

Azért mentek oda, hogy kérdőre vonják, miért bánik így az állatokkal.

Talán soha nem volt még annyira erős és egységes a veganizmus globális támogatottsága, mint napjainkban. Mi sem bizonyítja ezt jobban mint az, hogy még a világ vezető gyorséttermi lánca, a McDonald’s is hajlandó volt kompromisszumot kötni, és piacra dobta az egyik legnépszerűbb termékének vegán változatát – amit nálunk egyelőre még nem fognak bevezetni.

Újabb vegán ételt dob piacra a McDonald’s
Újabb ikonikus étel változik állati eredetű alapanyagoktól mentessé.

A mozgalom élharcosai azonban nem érik be ennyivel, éppen ellenkezőleg: talán az egyre gyakoribb és hangzatosabb sikereknek is köszönhetően egyre bátrabban állnak bele a konfliktusokba, és egyre merészebb dolgokra vállalkoznak annak érdekében, hogy felhívják magukra a figyelmet.

Ennek ékes példája az az eset, amiről a VT számolt be. Az ausztráliai Queenslandben az Animal Liberation Photography elnevezésű szervezet mintegy 150 vegán tüntetője jelent meg egy gazdálkodó farmján, hogy videófelvételekkel tudják bebizonyítani, milyen kegyetlen sorsuk van az állatoknak. A kiállást főként azért tartották indokoltnak, mert ahogy azt az Instagramra fetöltött posztukban írták,

a mai társadalomban vannak állatok, amelyek felé sokkal kevesebb tiszteletet tanúsítunk, mint mások, vagy akár saját magunk felé.

A nemes hozzáállás ellenére egy ember biztosan akadt, akinek nem nyerte el a tetszését az akció: a birtok tulajdonosa.

Egy videóban látható, ahogy kissé ingerülten, egymaga próbálja elzavarni a tüntetőket, azt ordítva nekik, hogy

takarodjatok a kibaszott földemről.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Animal Liberation Photography (@animalliberationphotography) által megosztott bejegyzés, Márc 23., 2019, időpont: 6:52 (PDT időzóna szerint)

A tüntetőket ez nem hatotta meg, egyikük még oda is vetette neki, hogy most megmutatják a világnak, hogy mit rejteget valójában.

Az persze nem egyértelmű, hogy egy ilyen akciónak milyen lehet a széles körű megítlélése, hiszen felvet mind jogi, mind morális aggályokat. A tüntetők mégis csak engedély nélkül mentek be egy magánterületre, ahol aztán engedély nélkül készítettek felvételeket, amiket aztán publikáltak az interneten.

Mindent összevetve jogos a farmer felháborodása?

 

Kiemelt kép: Instagram

Ajánlott videó

Olvasói sztorik