Élet-Stílus

Újabb vegán ételt dob piacra a McDonald’s

Néhány éve a világ egyik legnagyobb gyorsétteremlánca, a McDonald’s is belátta, hogy nem hagyhatja tovább figyelmen kívül az egyre jobban terjedő vegetáriánus / vegán életformát. Először egy állati eredetű alapanyagoktól teljesen mentes hamburgert dobtak piacra, most pedig egy másik, jellegzetes ételük vegán verziójával kísérleteznek – írja a Today.

A mekis vegaburger Észak-Európában, Finnországban és Svédországban mutatkozott be, 2018 elején, az új, vegán McNuggets pedig Norvégiában kerül az étlapra, egyelőre csak néhány étteremben, kísérletképpen. A csirkementes nuggets alapja burgonyapüré, amibe csicseriborsót, hagymát, répát és kukoricát kevernek, a bundája tojásmentes zsemlemorzsa.

Fotó: McDonald’s

A McDonald’s Svédországban is tesz egy újabb lépést a vegetáriánus úton: egy januári Instagram-posztban a cég azt ígérte, hamarosan bevezeti az ország éttermeiben, az Egyiptomban már évek óta kapható McFalafelt.

Az étteremlánc nagyon odafigyel a veganizmus szabályaira: az Egyesült Királyságban például azért nevezik csak vegetáriánusnak, és nem vegánnak az állati eredetű tápanyagoktól mentes tekercseket, mert az azokhoz használt tortillát ugyanabban a gépben pirítják, amelyikben a tejet is tartalmazó zsemléket.

A 24.hu kérdésére a magyar McDonald’s kommunikációjáért felelős Noguchi azt írta, egyelőre nem tervezik a vegán McNuggetts hazai bevezetését.

Bár korábban, egy ideig Magyarországon is kapható volt vegetáriánus hamburger, nagyon kevesen rendelték, ezért levették az étlapról. Igaz, a piackutatások szerint, az utóbbi időben megnőtt az igény a vegetáriánus termékek iránt, így nem kizárt, hogy a közeljövőben ismét kísérleteznek majd a bevezetésükkel. A vegetáriánusok és a vegánok addig választhatnak maguknak salátát, vagy kérhetik a hagyományos szendvicseket, húspogácsa nélkül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik