Élet-Stílus

Szerencsétlen módon bukott le a vegán influenszer, aki már régóta hazudott a rajongóinak

Rajtakapták, amint épp halat eszik egy másik youtuber videójában – szúrta ki a Buzzfeed.

A Rawvana néven ismert Yovana Mendoza napjaink egy legtrendibb és legnépszerűbb influenszerének számít a vegánok körében. A mexikói nő két YouTube csatornája összesen csaknem 2,5 millió feliratkozót számlál, ahol különböző recepteket, diéta tippeket és életvezetési tanácsokat oszt meg a rajongóival.

Nem csoda hát, hogy ezeknek a rajongóknak jelentős része kiakadt, mikor a múlt héten egy videóban lebukott, amint éppen halat fogyaszt. A felvételen szemet szúr, hogy Rawvana láthatóan zavarba jön, mikor a kamera megtalálja, és igyekszik feltűnésmentesen kitakarni a tányérja tartalmát, ami persze így csak még feltűnőbb.

Forrás: YouTube

Aki nem tudná, a vegán életmód annyiban extrémebb a vegetarianizmusnál, hogy itt már nem csak arról van szó, hogy a húsételek és készítmények teljesen mellőzve vannak az étrendből; zéró tolerancia vonatkozik minden állati eredetű termékre. Ez szélsőséges esetekben kihat a ruházati cikkekre és a higéniai szerek használatára is, de a veganizmus a nagy többségnél főként az étkezésben nyilvánul meg.

A felháborodott kommentek hatására végül a nő előállt egy beismerő videóval, amit Ami valójában történt címmel osztott meg a csatornáján.

Ebben beszélt a követőinek arról, hogy az utóbbi hónapokban megváltozott a hozzáállása az állati eredetű ételekkel kapcsolatban. A fordulópontot az jelentette, mikor eldöntötte, hogy a már évek óta tartott nyers vegán étrendet kiegészítve tart egy 25 napos vízböjtöt is. Az igencsak érthetetlen és kimerítő kúra végén pedig valalami megváltozott a szervezetében és elkezdtek kimaradozni a menstruációs ciklusai.

Szépen lassan elkezdte visszaépíteni az étrendjébe a sót, a zsírt és a főtt ételeket, de a folyamatos fizikai fáradtsága nem múlt el, így felkeresett egy orvost, akinek egyértelműek voltak az intelmei.

Eldöntöttem, hogy az egészségem lesz az első… Pontosan ezért nem osztottam ezt meg veletek eddig. Számomra ez is egy új tapasztalat

– mondta a videóban Rawvana, de hozzátette, annak ellenére, hogy már az egészsége volt a tét, rettentően szégyelte magát azért, mert olyan állati eredetű ételeket fogyaszt újra, mint a tojás, a hús, vagy a hal.

Ha a videóval az volt a célja, hogy megbékítse rajongóit, rendesen elszámította magát. A vallomása után talán csak még jobban felháborodtak az addigi hívek, főként azért, mert a nő még az után is hirdette a vegán életmódot, miután kiderült számára, hogy ártalmas az egészségére. Mások azt vetik a szemére, hogy mindössze arra kellet neki a veganizmus, hogy a saját brandjét felépítse, és közben amellett, hogy rengeteg embert becsapott, a mozgalomnak is hatalmas károkat okozott.

Persze akadtak viccesebb reakciók is, például aki csak simán csirke- és halgyilkosnak titulálja a korábbi ikont, az ügy nyilvánosságra kerülése óta pedig a nő Instagram bejegyzéseit komment formájában halak tucatjai lepték el.

 

Kiemelt kép: YouTube

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!