Szórakozás

A legbrutálisabb módon demonstrált a vegánok ellen egy brit férfi

Nyers disznófejet csócsált egy ellentüntető a hétvégén egy vegán fesztiválon az angliai Brightonban – írja a brit Metro. Az ismeretlen férfi a Direct Action Everywhere nevű radikális állatvédőcsoport tagjait ellen demonstrált, akik „Ez nem étel, ez erőszak”, illetve „A hús gyilkosság” feliratú transzparensekkel tiltakoztak a húsevés ellen.

A vegán demonstráció szervezői egy helyi lapnak elmondták, hogy számítottak egy nagyjából harmincfős ellentüntetésre, de végül csak három ember jelent meg, akikkel nem is foglalkoztak volna, de mivel felzaklatták a gyerekeket és a járókelőket, kihívták a rendőrséget.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

DxE Brighton (@dxe_brighton) által megosztott bejegyzés, Márc 25., 2019, időpont: 11:15 (PDT időzóna szerint)

Az ellentüntetés arra lehetett válasz, hogy a vegán állatvédőcsoport többször szervezett spontán demonstrációt húst is felszolgáló éttermekbe. Nemrég például egy vágóhídon rögzített hangokat játszottak le egy steakhouse-ban, de tiltakoztak már a tejipar kizsákmányolása ellen is népszerű kávézókban.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

DxE Brighton (@dxe_brighton) által megosztott bejegyzés, Márc 24., 2019, időpont: 1:49 (PDT időzóna szerint)

Tim Barford, a vegán fesztivál szervezője azt mondta, a disznófejes férfi akciója alighanem visszafelé sült el. Nekik több húsevő is azt mondta ugyanis, hogy a gyomorforgató jelenet hatására elgondolkodtak azon, hogy lemondjanak az állati eredetű élelmiszerekről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik