Szórakozás

Ikreket szült egy kínai nő, mindkét gyereknek más az apja

Az egyik apuka fogott gyanút, mikor észrevette, hogy az egyik gyerek nem hasonlít rá.

Hihetetlenül érdekes, de mindenek előtt nagyon bizarr történet látott napvilágot Kínában, főszerepben egy nővel, két férfivel, na és persze a csecsemőkkel – számolt be róla a DailyMail.

A házaspár nagy izgalommal várta ikreik születését és minden a legnagyobb rendben ment egészen addig, míg a férfi fel nem fedezte, hogy a két újszülött fiú mégsem teljesen hasonlítanak egymásra.

Azaz, az egyik gyerek hasonlított csak rá, a másik egyáltalán nem.

A férfit olyannyira nem hagyta nyugodni a felfedezés, hogy rövidesen DNS-vizsgálatra jelentkeztek, hogy minél hamarabb tisztázni tudják a dolgot. Előzetesen ő is és a felesége is abban bízhattak, hogy csak egy buta félreértésről van szó, el sem tudjuk képzelni, mennyire meglepődhettek, mikor kézhez kapták az eredményeket.

A vizsgálat ugyanis azt állapította meg, hogy az apa és az egyik gyerek között semmiféle biológiai kapcsolat nincs.

A férfi persze nagyon dühös lett, miután tájékoztatták a tényekről, és jobb híján a feleségét kezdte el ostromolni, aki aztán kis idő múlva megtört. Beismerte, hogy volt egy egyéjszakás kalandja, így valószínűsíthető, hogy az egyik ikernek az alkalmi partner az apja – hacsak nem volt dolga más férfival is a nőnek azidő alatt.

A heteropaternális szuperfecundáció, vagyis az, mikor egy ikerpár tagjai különböző apától születnek, rendkívül ritka jelenségnek számít, de korántsem példátlan. 2014-ben szintén Kínában fordult elő egy hasonló eset, akkor is az apa fogott gyanút. A létrejöttéhez az kell, hogy a nő két különböző férfival közösüljön a peteérést megelőző, vagy követő napon, hogy mindkét petesejt megtermékenyedjen.

A felszarvazott apát mindenesetre nem kárpótolja a tudat, hogy híresek lettek, az esetről azt mondta,

boldog, hogy a kezében tarthatja a gyermekét, de csakis a sajátját.

 

Kiemelt kép: Illusztráció (Thinkstock)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik