Szórakozás

21 Savage: Harc nélkül nem hagyom itt Atlantát

Miután a bevándorlási ügyekre szakosodott ICE elnevezésű amerikai szervezet megvádolta 21 Savage rappert, hogy évek óta illegálisan tartózkodik az USA-ban, nagyot fordult a világ a 26 éves előadó körül. Előbb bevitték a börtönbe, majd kollégái sorra elkezdtek kiállni 21 Savage mellett, jelenleg pedig már kikerült a rácsok mögül.

Az egyik „utolsó utcai rappert” toloncolhatják ki Amerikából
Érthetetlen, miért most derült ki az ügy.

Nagy valószínűséggel ki fogják toloncolni Amerikából a brit állampolgár rappert, ő maga így nyilatkozott a New York Timesnak:

Van három gyerekem, az anyukám és minden más Atlantához köt. Harc nélkül nem hagyom itt Atlantát. Az utolsó leheletünkig harcolni fogunk a dolog ellen, még akkor is, ha 10 évet le kell húznom ezért a börtönben.

Feltételezések szerint 21 Savege ellen azért indult lejáratókampány, mert erőteljesen bírálta Donald Trump bevándorláspolitikáját, ezért az egyre népszerűbb rappert gyorsan el is távolították az útból:

A jogsit sem tettem le soha, mint ahogy normális emberek szokták a megfelelő korban. Munkát se kaptam. Ez elképzelhetetlennek tűnt. Egyszerűen eljött a pillanat, amikor megtanultam enélkül élni (az állampolgárság nélkül — a szerk.). Még mindig nincs meg, 26 éves vagyok és gazdag. Tudok enélkül is létezni. Ez az egész rémálom. Mindig is ki akartam ezt javítani, de ez akkor sem egyszerű, ha tele vagy pénzzel. Az én helyzetem azért is fontos, mert a színes bőrű amerikaiakat is képviselem, illetve a bevándorlókat is. Abba kell belegondolni, milyen lehet azoknak, akik nem 21 Savage-ként élik meg ezt az egészet, de mégis ugyanabban a helyzetben sínylődnek, mint én

— magyarázta a rapper, aki azt is hozzátette, egészen biztosan célba vették, hogy így iktassák ki.

Tekashi69 elkerüli a börtönt tanúvédelmi programmal
A fő kérdés: hogyan érik el, hogy senki ne ismerje fel?

Kiemelt kép: John Shearer/Getty Images for MTV

Ajánlott videó

Olvasói sztorik