Élet-Stílus

Lecseréltette az iskola egy 13 éves amerikai lány rövid ruháját, mert az „zavaróan hat a fiúkra”

A kislány apja kiakadt a kaliforniai iskola döntése miatt.

Az iskolai ruhaszabályok megváltoztatását kezdte el követelni egy apuka a kaliforniai Los Gateos városában, miután 13 éves lányát hazaküldték a tanárok, mert túl kihívónak találták öltözékét – jelentette a helyi sajtó. Demetra Alarcont a CBS San Francisco cikke szerint pár hete hívta ki az osztályteremből tanára, mert egy rövid rompert viselt, ami szerinte nem volt elég hosszú.

A lánynak azt mondták, öltözéke nem felel meg az iskolai szabályoknak, és közölték vele, le kell cserélnie, mert az túlságosan is zavaróan hatott a fiúkra. Apja ekkor váltás ruhát vitt be neki, de a spagetti pántos top, és a rövidnadrág sem nyerte el az iskola tetszését. Azért, mert a nadrágszár nem volt legalább tíz centiméter hosszú.

Demetra Alarcon. Fotó:CBS San Francisco

Az apa, Tony Alarcon ekkor kelt ki a ruházatra vonatkozó iskolai szabályok ellen. Mint elmondta, lánya kénytelen volt a 30 fokos melegben hosszú harisnyában menni iskolába, nehogy megsértse a szabályokat. És az sem tetszett neki, hogy a ruhák hosszára vonatkozó szabályok „azt éreztetik a lányokkal, hogy szexszimbólumok”, pedig még csak gyerekek.

Az apuka tiltakozására az iskola a CBS cikke szerint bejelentette, hogy felülvizsgálják a ruhaszabályokat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik