Élet-Stílus

Ruhája miatt alázta meg az óvoda az ötéves kislányt

Az ovi szabályai szerint a kislány nem vehette volna fel kedvenc spagettipántos ruháját. Mégis felvette.

“Kicsim, fáztál?” Az amerikai édesapának ez volt az első kérdésé, miután az ovi kapujában meglátta ötéves kislányát. A gyereket ugyanis nem sokkal korábban egy színes, spagettipántos nyári ruhában hagyta ott, ennek ellenére, mikor elhozta a kislány az említett ruhára felülről egy pólót, alulról pedig egy nadrágot vett rá.

“Először egyáltalán nem is furcsálltam a dolgot. Azt gondoltam, hűvös volt az idő, és azért öltözött fel kicsit melegebben” – magyarázta az újságíróként dolgozó apa, Jef Rouner majd hozzátette, csak később tudta meg, hogy lányának azért kellett “normálisan” felöltöznie, mert a spagettipántos ruha nem felelt meg az óvoda öltözködési szabályzatának.


Képek forrása: Twitter

“Nem lepett meg, hogy a gyerekemet az öltözködési szabályok megszegése miatt rótták meg. Sőt, ha őszinte akarok lenni azt mondom, öt éve tudom, hogy ez a pillanat el fog jönni; mióta azon a bizonyos ultrahangos vizsgálaton közölték velünk, hogy “lány lesz.” Arra viszont álmomban se gondoltam volna, hogy épp az ötéves (!) lányom hágja majd át a szabályokat” – írta Jef abban a blogbejegyzésben, amit publikálása óta több tízezren olvastak, és ami még az amerikai szülőket is megosztja.

A felháborodott apa a bejegyzésében leírta, a legjobban nem is az bántja, hogy a óvodának van öltözködési szabályzata, amihez minden körülmények között tartják magukat, hanem az, hogy lányát – akinek nem lett volna szabad a meztelen vállát mutogatnia – kötelezték arra is, hogy a bokájáig érő szoknya alá húzzon egy nadrágot is.

 

A bejegyzésre válaszul, az óvoda szóvivője, Nicole Ray a Today című amerikai műsornak elmondta, a “szülők minden év elején átveszik a szabálykönyvet és aláírásukkal ellenjegyezve jelzik, hogy tudomásul veszik a benne foglaltakat. Az öltözködési szabályokat nem a gyerekek kora határozza meg” – tette hozzá.

A szóvivő emellett védekezésképp arra is kitért, hogy a kislány hátizsákjában volt váltóruha, és hogy ő maga döntött úgy a figyelmeztetés után, hogy magára veszi azt. “Egyik óvónő sem kötelezte őt arra, hogy öltözzön át.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik